1000 recepten met peterselie
1 kg aardappelen (kruimig, geschild) 1 citroen (schoongeboend) 100 ml halfvolle melk 50 g boter 1/2 bakje platte peterselie ((a 20 g), fijngesneden)1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Rasp ondertussen de g... bekijk recept »
1 zak gepelde tijgergarnalen (500 g diepvries) 3 teentjes knoflook 3 takjes peterselie 1 theelepel paprikapoeder cayennepeper ½ theelepel zout 1 rode paprika 1 gele paprika 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels dro... bekijk recept »
300 g aardappels (vastkokend) zout 1 blik boterbonen (220 g) 1 theelepel gedroogd bonenkruid 2 gekookte bietjes 4 zoute haringfilets 1 sjalotje 2 zoetzure augurken 2 takjes peterselie 1 eetlepel Franse mosterd 1 dl mayon... bekijk recept »
1 ui 20 g platte peterselie 1 courgette 4 braadworsten 1 el olie 295 g gegrilde paprika's (potje) 800 g tomatenblokjes 1 kippenbouillontablet 500 ml kraanwater1. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in bl... bekijk recept »
2 rode paprika's 3 eetlepels olijfolie 1 pak voorgekookte minikrieltjes (750 g) 300 g Provençaalse (gekruide) runderreepjes 1 zak panklare prei (300 g) ½ pot vleesfond (a 380 ml) 1 zakje verse peterselie (30 g) ... bekijk recept »
4 aardappels 1 bosje peterselie 1 teentje knoflook 6 el olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet 800 g diepvriesdoperwten 1 citroen 50 g Parmezaanse kaas ZalmVerwarm de oven voor op 180 °C.Schil en snijd de aar... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappelen (kleine)4 skreifilets (elk ongeveer 180 g)200 ml droge, witte wijn1 el boter2 el boter (gesmolten)1 el bloem200 ml room200 ml visbouillon2 el graanmosterdNoilly Prat (droge vermout)2 el peterselie (gehakt)zout1. Schil de... bekijk recept »
800 g lamskroon600 g krieltjesbundel wortelen (met groen)200 g peultjes50 g doperwten (verse)0.5 ui (gesnipperd)muntblaadjes2 takjes rozemarijn (de naaldjes)6 blaadjes salie (gehakt)100 ml Noilly Prat200 ml lamsfondboterolijfoliepeperzout4 el peterse... bekijk recept »
1 bloemkool (ca. 750 g)1 ui750 ml groentebouillon200 ml room ( 2 el extra)2 el sinaasappelsap1 el gehakt peterselie (vers)sinaasappelschil (geraspt)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Pel en snipper de u... bekijk recept »
4 kg mosselen2 uien2 tenen knoflook2 wortelen0.5 bosje peterselie3 el olijfolie400 ml droge, witte wijn200 ml room40 g boter (koud)zoutversgemalen peper1. Spoel de mosselen grondig en verwijder de eventuele baarden. Gooi beschadigde en geopende exemp... bekijk recept »