1000 recepten met peterselie
1 zakje verse basilicum (15 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 2 teentjes knoflook 100 ml olijfolie (met citroenaroma)1. Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof h... bekijk recept »
5 plakjes bladerdeeg 226 g roze zalm (blikje à 213 g) 465 g geroosterde paprika's 15 g verse peterselie 5 eieren 100 ml koksroom1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Laat de zalm uitlekken,... bekijk recept »
500 g aardappels 3 bosuitjes 3 takjes peterselie 300 g kabeljauwfilet 1 blikje ansjovisfilets 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje) (versgemalen) peper 25 g boter 2 eieren 250 ml slagroom nootmuskaat 2 eetlepels paneerm... bekijk recept »
700 g uien 25 g boter 250 ml droge witte wijn 1½ liter kraanwater 2 tuinkruidenbouillontabletten 1 stokbrood 100 g gruyère (kaas) 2 el peterselie1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 mi... bekijk recept »
6 eetlepels (olijf)olie 1 teen knoflook (gepeld) 1 zakje verse peterselie ((30 g), alleen de blaadjes) 1 ciabatta (brood, in de lengte in dunne plakken) 1 zakje ossenstaartsoep (43 g) 1 bakje shii-takes (paddenstoel... bekijk recept »
1 grote bloemkool 1 kleine ui 1 kleine sinaasappel 1 eetlepel zonnebloemolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 zakje verse peterselie (30 g) 500 g kabeljauwfilet (diepvries) 1 pak aardappelschijfjes... bekijk recept »
2 zakjes pijnboompitten (a 65 g) 2 zakjes verse peterselie (a 30 g) ½ zakje pittige kaas geraspt (a 100 g) 9 eetlepels olijfolie extra vierge (fles a 500 ml) 2 schaaltjes victoriabaarsfilet (a ca. 225 g) 1 ciab... bekijk recept »
200 g makreelfilets 1 stengel bleekselderij 2 el verse peterselie 2 el mayonaise 2 el sinaasappelsap1. Maak de makreelfilet los met een vork. Snijd de bleekselderij en peterselie zeer fijn. Meng de makreel met de bleekselderij, mayonaise en p... bekijk recept »
200 g gerookte zalm 1 zure appel, bijv. Elstar 0.25 bundel lente-uitjes 0.33 bundel platte peterselie 4 cm verse gember 125 g zure room 5 norivellen peper en zout1. Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes peterselie, houd er enkele apart voor de af... bekijk recept »
1 kg sukadelapjes 3 uien 500 g winterpeen 10 g peterselie 10 g verse Provençaalse-kruidenmix (bakje) 3 tenen knoflook 1 sinaasappel 2 laurierblaadjes 400 ml rode wijn (Gigondas of Côtes du Rhône) 4 el olijfolie 3 stengel... bekijk recept »