Recepten met peterselie

1000 recepten met peterselie

Peterselie

Peterselie Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.

Gambas al ajillo - Garnalen met knoflook

500 g gepelde rauwe tijgergarnalen 4 tenen knoflook 2 takjes peterselie 100 ml olijfolie extra vierge 1 laurierblaadje 1 tl gedroogde chilipeper (uit molentje) 1 mespunt grof zeezout1. Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. o... bekijk recept »

Peterselie-couscoussalade

1 trostomaat 3 bosuien ½ rode peper 75 g couscous 150 ml kraanwater 40 g platte peterselie ½ kropsla 8 g munt 1 citroen (uitgeperst) 2 el Griekse olijfolie1. Snijd de rode peper in dunne reepjes en meng met de tomaat ... bekijk recept »

Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselie

300 g extra fijne sperziebonen (ontdooid en gestoomd) 1 grote Thaise peper 4 stengels koriander 1 limoen 2 teentjes look 1 eetlepel olijfolie 600 g ontdooide en gepelde scampi’s 0,5 bosje platte peterselie 2,5 cm verse gember zout1. Droog de scampi’s... bekijk recept »

Geroosterde vleesspiesjes

600 g varkenshaas 2 tenen knoflook 1 theelepel karwijzaad 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 eetlepel paprikapoeder 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap zout en versgemalen peper ½ eetlepel verse peterselie (... bekijk recept »

Klassieke mosselen

2 kg mosselen 2 sjalotten 50 g boter 30 g peterselie 1 takje tijm 1 laurierblaadje 20 ml droge witte wijn 1 el wittewijnazijn1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten,... bekijk recept »

Toastjes met vis en peterselie

2 uien 2 eieren 3 eetlepels olijfolie peper en zout 6 sneetjes broden (liefst vierkant) 275 g visfilets (kabeljauw, roodbaars enz) 5 takjes bladpeterselie1. Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie in een grote braadpan Dek af en laat 10 min. smor... bekijk recept »

Brussels witlof met eiermimosa

2 eieren 4 struikjes witlof ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 eetlepels boter nootmuskaat 1 theelepel poedersuiker1. Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halve... bekijk recept »

Nage van schelpdieren met peterselie

4 partjes citroen 1 citroen (het sap) 0,5 bosje bladpeterselie 1 eetlepel verse tijmblaadjes grof zout 4 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie peper en zout 2 kg schelpdieren (tapijt-, amandel-, venusschelpen, mesheften, …)1. Laat de schelpdieren 1... bekijk recept »

Kofta in tomatensaus

3 uien 20 g peterselie 2 tenen knoflook ½ tl gemalen kaneel 1 tl gemalen komijn (djinten) 300 g rundergehakt 4 el olijfolie 400 g tomatenblokjes 300 g witte rijst 2 aubergines 1 tl gedroogde oregano1. Snipper ⅓ van de ui en s... bekijk recept »

Vlaams pasteitje

200 g kipfilet in blokjes 250 g champignons in kwarten 80 g smaakboter 100 g slagersham in reepjes 1 el peterselie fijngehakt 200 ml champignonsaus 4 pasteibakjesVerwarm de oven voor op 180˚C. Breng in een koekenpan 200 ml water aan de kook. Voeg de ... bekijk recept »

Pagina 8 van 100