Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw met kruidenboter

4 grote kabeljauwfilet beetje zout 200 gram boter 2 teentjes knoflook naar smaak wat peterselie naar smaak wat verse bieslook 2 stuks citroenen Roer de boter los met het zout, de gehakte knoflook, de fijngemaakte peterselie en de fijngeknipte bieslo... bekijk recept »

Kabeljauw met verse kruidensaus

2 grote kabeljauwfilet Olijfolie 1 ui 1 eetlepel verse bieslook 1 eetlepel verse peterselie 1 theelepel gedroogde dille 2 teentjes knoflook 100 ml room 50 gram geraspte oude kaas Zout en peper naar smaak Pel en snipper de ui Wrijf de kabeljauwfilets... bekijk recept »

Gefruite kabeljauw met Deense blauwe

1/2 krulandijvie 1 venkelknol 2 el notenolie 1 el wijnazijn 4 kabeljauwfilets van ca 150 gr elk 100 gr deense blauwe 2 eiwitten 2 el bloem 3 el paneermeel 2.5 dl arachide-olie Peper Zout Maak de krulandijvie schoon, trek ze in stukken en was ze Maak... bekijk recept »

Kabeljauw a la Canotiere

1 kg kabeljauw 1 ui 1 teentje knoflook 1 wortel 1 kruidentuiltje 100 g boter 100 g bloem 1 mp cayennepeper Maak een bassisbouillon (ui,wortel,kruiden) en pocheer er de vis in Neem na het koken de vis eruit en laat hem uitdruipen Ondoe de vis van zij... bekijk recept »

Kabeljauw in vinho verde

Boter 3 uien 800 gr kabeljauwfilets 3 el olijfolie Gedroogd bonekruid Gedroogde marjolein Gedroogde oregano 6 gepelde en ontpitte tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 20 ontpitte olijven 2 teentjes geperste knoflook Peper Zout 8 basilicumbladeren ... bekijk recept »

Kabeljauw met sinaasappel

2 moten kabeljauw van ca. 400 g elk 2 sinaasappelen 25 g boter 15 g bloem 1 dl witte wijn 1 dl room 1 eierdooier 1 mp cayennepeper 1 mp mespunt zwarte peper Zout 1 uur vooraf Pers de sinaasappelen en zeef het sap Besprenkel ongeveer 1 uur voor u het... bekijk recept »

Kabeljauw met spinazie en cantharellen

2 dl kippebouillon Enkele kebeljauwgraten 500 gr spinazie Boter 100 gr cantharellen 2 el arachide-olie 4 kabeljauwfilets met vel van ca 150 gr elk (liefst uit staartstuk) Nootmuskaat Peper Zout Breng de kippebouillon aan de kook en laat er de kabelj... bekijk recept »

Lasagne met kabeljauw

12 lasagna vellen 1 el olie 320 gr kabeljauwvlees 1 ui 100 gr gerookt spek van ca 0.5 cm dik Boter 1 el mosterd 100 gr tomatenpuree 1 teentje knoflook 1 koffielepel oregano 2 dl droge witte wijn 150 gr champignons 125 gr bloem 5 dl melk 150 gr gemale... bekijk recept »

italiaanse kabeljauw (gadus morhua)

1 kg kabeljauw in 4 moten uien 4 tenen knoflook 40 g boter 6 el olijfolie 4 grote smaakvolle tomaten 1 citroen zout en peper Was de citroen, rasp de citroenschil en verwarm de oven voor op 200 g Celsius. Snijdt uien en pers de knoflooktenen en bak in... bekijk recept »

kabeljauw met spinazie en mosterdsaus

4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »

Pagina 72 van 100