1000 recepten met kabeljauw
4 eetl. gesmolten boter4 kabeljauwfilets (ca. 150 g per stuk)75 g blanke amandelen, grof gehakt3 beschuiten, verkruimeldhandje (platte) peterselie, gehakt1 citroen1 eetl. (grove) mosterd2 eetl. honingvoor de parmezaanaardappels:4 grote of 8 kleinere ... bekijk recept »
600 g (diepvries)kabeljauwfilet2 limoenen4 (tros)tomaten3 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 uien, in ringen2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. chilipoeder1 theel. kurkuma of 1/2 eetl. kerriepoeder1 theel. gemberpoeder (djahé)klein bos... bekijk recept »
400 gram kabeljauwfilet, in blokjes3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd3 paprika’s (groen, rood en geel), zonder zaadjes, in smalle reepjes of blokjes2 (vlees)tomaten, zonder zaadjes, in blokjes1 blikje kidneybonen, uitgelekt8 tortillawraps (v... bekijk recept »
2 tomaten600 gram kabeljauwfilet2 eetlepels balsamicoazijn of citroensap2 eetlepels mosterd100 milliliter olijf- of arachideolie1 komkommer, geschild, in blokjes1 eetlepel gehakte muntblaadjes2 winterwortels, geschrapt500 gram voorgekookte aardappels... bekijk recept »
350 gram watermeloen, pitten verwijderd, in kleine blokjeshandje fijngehakte korianderhandje fijngehakte munt1 eetlepel kappertjes1 rode ui, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehaktsap van 1 limoen4 eetlepels olijfolie4 kabeljauwfilets, ont... bekijk recept »
600 gram diepvrieskabeljauwfilet, ontdooid100 gram pijnboompitten100 gram (niet te vers) wit of bruin brood, verkruimeldrasp van 2 citroenen8 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes1 gedroogde chilipeper, verkruimeld4 eetlepels gehakte (platte) peter... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet, in 4 gelijke stukken1 rode ui, in dunne ringen1 venkelkool, in dunne plakken1 citroen, in 8 plakjes4 klontjes boter8 jeneverbessen1 bosje dille, grof gehaktkeukenpapier4 stukken bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoe... bekijk recept »
30 gram boter75 gram waterkers of rucola1 zakje Knorr Bieslook Roomsaus200 gram Hollandse garnalen1 eetlepel olijfolie1 eetlepel bieslook, gesnipperdrasp van 1 citroen4 kabeljauwfilets (125 g per stuk), met vel1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt ... bekijk recept »
400 ml visbouillon100 ml witte wijn400 g kabeljauwfilet (Vismarine)2 eetl. olijfolie150 g jonge prei, in smalle ringen1 eetl. gehakte verse tijm200 g risottorijst (arboriorijst)voor de peterseliesalsa:1 sinaasappel of citroen, schoongeboend3 ansjovis... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet, vers of diepvries1 limoen2 nectarines1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse koriandervoor de peultjes-radijssalade:200 g peul... bekijk recept »