Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Gestoomde kabeljauw met sesamdressing op sperziebonensalade

400 g sperziebonen of haricots verts, getopt400 g kabeljauw (Vismarine), ontdooid4 lente- / bosuitjes, in ringetjeszoutversgemalen peper1 eetl. sesamzaadjes, geroosterdvoor de dressing:2 eetl. zonnebloemolie1 eetl. sesamolie1 eetl. lichte sojasau... bekijk recept »

Kabeljauw met kerrie-kaasroom

600 g diepvries kabeljauwfilets (Vismarine), ontdooidsap van 1 citroenzoutversgemalen peper250 g wortel, in smalle reepjes2 eetl. olijfolie300 g prei, in smalle ringetjes2 eetl. kerriepoeder300 ml kookroom200 g geraspte belegen kaas300 g tagliatellel... bekijk recept »

Kabeljauw met ansjovis en olijven

3 teentjes knoflook100 g olijven zonder pit, fijngehakt6 ansjovisfilets4 eetl. olijfolie2 kabeljauwfilets à 200 g200 ml witte wijnzout en versgemalen peper3 eetl. peterselie, gehakt1 citroen, in plakken1. Pers 1 teentje knoflook boven de olijv... bekijk recept »

Kabeljauw met couscoussalade

600 g kabeljauw, ontdooidzoutversgemalen peper1 theel. kerriepoeder2 eetl. citroensap1,5 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 kleine komkommer, met schil in kleine blokjes250 g couscous1/2 l groentebouillon (van tabl... bekijk recept »

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

400 g kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid3 eetl. bloemzoutversgemalen peper1 citroen200 g gemengde paddenstoelen100 g boter of vloeibaar bakproduct250 g peultjes, afgehaald4 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm200 ml crème fraîche ... bekijk recept »

Kabeljauw met een mosterdkorstje

2 geroosterde witte boterhammen zonder korst1 eetl. grove mosterd4 eetl. gemengde groene kruiden zoals peterselie, bieslook, kervel, basilicum150 g boter op kamertemperatuur400 g verse kabeljauwfilet in 4 gelijke stukkenzout en versgemalen peper1 eet... bekijk recept »

Kabeljauw met sinaasappel

2 sinaasappels600 g kabeljauwfiletzoutversgemalen peper50 g boter of vloeibaar bakproduct500 g winterwortel of bospeen, in dunne plakken of linten1 eetl. honing2 eetl. gehakte peterselie100 g groene of zwarte olijven, zonder pit, in plakjes2 eetl. ol... bekijk recept »

Krokante kabeljauw met pittige tomatensaus

400 g kabeljauw, ontdooid150 g salami100 g paneermeelzoutversgemalen peper75 g bloem2 eieren, losgekloptfrituurolie1 citroen, in partjesvoor de tomatensaus:200 ml gezeefde tomaten1 theel. sambal oelek2 eetl. sojasaus1 lente-/bosuitje, in ringetje... bekijk recept »

Salade met gemarineerde kabeljauw

400 g kabeljauw (vers)voor de marinade:1/2 rode ui, in ringen2 takjes korianderrasp van 1 limoensap van 3 limoenenvoor de salade:100 g taugé, gewassen en gedroogd1 rijpe avocado, in plakjes of blokjes8 takjes koriander, gehakt3 eetl. olijf... bekijk recept »

Spies van zalm en kabeljauw

400 g zalmfilet300 g kabeljauwfilet1 courgette, in dunne linten geschaafd1 citroen, in partjesvoor de kruidenolie:2 eetl. platte peterselie2 eetl. dille2 eetl. bieslook2 teentjes knoflook, geperst6 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper4 metalen sp... bekijk recept »

Pagina 76 van 100