1000 recepten met kabeljauw
600 g kabeljauw 4 stronken witloof 80 g spekblokjes 120 g grijze garnalen gepeld 50 g Solo sap van 1 citroen 1 mespunt nootmuskaat peper van de molen zeezout verse dille 1. Verwijder de graten van kabeljauw, rol de kabeljauwfilet stevig op in ... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (met vel) 10 dunne plakjes verse gember 20 zilveruitjes (in 2 gesneden) solo 1 el suiker 50 cl droge witte wijn gemengde rijst,witte en wilde peper&zout1. Verwarm de oven voor op 200°. Kook de rijst.2. Kruid en bak de stukken v... bekijk recept »
4 moten kabeljauw (elk 180 gr) 1 sjalot, fijn gehakt 15 cl blauw druivensap 15 cl visfumet 40 gr blonde rozijnen 20 dikke muskaatdruiven (gehalveerd) 30 gr solo snuifje suiker peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 220°.2. Stoof de sjalot met ... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets van elk 175 gr 1 venkelknol 2 teentjes knoflook 2 rode paprika' 1 kleine rode chilipeper 50 gr solo 1/2 bio-sinaasappel, geraspte schil en sap 300 ml witte droge wijn 4 basilicumblaadjes 1 sinaasappel , schijfjes peper&zout (pe... bekijk recept »
4 kabeljauwmoten 1 sjalot 1 citroen 4 dl droge witte wijn 4 el droog broodkruim 4 el gehakte peterselie 1 el solo vloeibaar peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 170°.2. Smeer een ovenschaal in met wat solo, kruid de kabeljauw met pezo en sc... bekijk recept »
600 gr kabeljauw 400 gr kerstomaatjes 300 gr oesterzwammen 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd 2 takjes tijm, enkel de blaadjes 5 cl olijfolie 3 el solo, bakken en braden 50 gr rucola peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 175°, hete... bekijk recept »
grietbot of kabeljauw sjalot 1 bot verse peterselie: 1 pot basilicum 1 tak estragon 20 blaadjes koriander 1 kg bouchotmosseltjes parmesankaas 1 zak wit brood 1 kg rode paprika 1 pot ricotta (van galbani!!) 1 doos canneloni witte wijn1. Maak voo... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elk 200 gr) 1 kg bloemige aardappelen (bintje of.) 3 wit van prei, in ringen 50 gr solo, bakken en braden 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 1 dl room 2,5 dl droge witte wijn 2 blaadjes laurier 2 takjes... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw met vel van elk 200 g 1 kg aardappelen 400 g diepvrieserwtjes 1 dl witte wijn peper zout boter een handvol gesnipperde munt olijfolie 1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, prak ze fijn en vermeng... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilet 1 krop andijvie 4 grote aardappelen 1 dl room nootmuskaat peper zout boter1. Kook de aardappelen gaar en prak ze tot een gladde puree. Maak de andijvie schoon en was de blaadjes. Warm de room en breng op smaak met peper, zout... bekijk recept »