Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen in bier

2 kilo mosselen 0,5 knolselderij 1 grote ui 2 preien 500 gram worteltjes 3 flesjes Palm of Hoegaarden bier 5 takjes verse dragon of tijm 1 el zout 1 tl peperSnij de ui in stukjes en de worteltjes in plakjes. Snij de knolselderij in blokjes en de prei... bekijk recept »

Roergebakken Mosselen Met Romige Citroenrijst

1 bak verse mosselen (2 kilo) ? 1/2 citroen ? 30 g roomboter ? 200 g risottorijst (pak a 400 g) ? 1 visbouillontablet ? 3 bosuitjes ? 1 teen knoflook ? 1 zakje verse koriander (15 g) ? (versgemalen) peper ? 3/4 dl droge witte wijn ? 50 g ve... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen Met Pastis En Pijnboompitten

2 kg mosselenschoongeboend 3 sjalotjesfijngesneden 2 stengels bleekselderijin stukjes 4 takjes peterselie 2 dl droge witte wijn zout en peper 5-6 eetl. olijfolie 1 eetl pastis (slijter) 1 theel. fijngesneden tijm 1 theel. fijngesneden rozemarijn 50 ... bekijk recept »

Mosselpannetjes Met Walnotenpistou

2 kg mosselenschoongeborsteldbaard verwijderd - 1 teentje knoflook - 60 gr gedopte walnoten - 2 el koudgeperste olijfolie - 24 verse basilicumblaadjes - versgemalen zwarte peper Hulpmiddelen 4 aardewerken steelpannetjes (of soufflepotjes) - een grot... bekijk recept »

Aziatische Mosselen

4 kilo mosselen 1 bos bosuitjes 1 teentje knoflook 1 serehstengel 1 rode peper 3 dl kokosmelk 1 bos bladpeterselie of koriander Bereidingswijze 1. Zet de mosselen ca. 1 uur in koud water. Was en borstel ze schoon. Verwijder kapotte mosselen en ... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen van Micmac

Voor 4 personen: 2 kg mosselen 3 eetlepels olijfolie 1 dl witte wijn 75 gr paneermeel 4 teentjes knoflook 50 gr geraspte Parmesaanse kaas 3 eeltepels gehakte peterselie peper en zoutVerwarm de oven voor op 175 graden. Was de mosselen grondig. Doe de ... bekijk recept »

Mosselen In Bakjes Met Walnotenpesto

2 kg mosselen1 teen knoflook60 gram gedopte walnoten2 eetlepels koudgeperste olijolie24 verse basilicumblaadjesvergemalen peper Bereidingswijze Kook de mosselen tot ze zich openen. en haal ze uit hun schelpen. Doe de mosselen in een pan met antiaanba... bekijk recept »

Mosselen, Indiase

2 kg mosselen 1 eetlepel olie 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks)in schuine stukjes 400 ml kokosmelk 1/2 pot tikka masalasaus (a 400 ml) Bereidingswijze Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke t... bekijk recept »

Spaghetti Met Pittige Tomaten-mosselsaus Met Basilicum

1 bak verse mosselen(2 kg)/1 laurierblaadjes/2 1/2 dl droge witte wijn/2 tenen knoflook/1 gedroogde chilipeper/2 eetl olijfolie/1 blik tomatenblokjes/400g spaghetti/1 zakje verse basilicum Voorbereiding Mosselen goed wassen en kapotte eruit halen.Mos... bekijk recept »

Mediterrane Mosselen

heb je nodig. Voor 4 kg mosselen3 jonge uien (met groen)2 teentjes look3 rijpe tomaten2 dl droge witte wijn2 eetlepels tomatenpuree5 cl pastis60 g pijnboompittentakje verse tijmrozemarijn en fijngesneden basilicumolijfolie. Hulpmiddelen Hulpmidd... bekijk recept »

Pagina 15 van 100