Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

GEFRITUURDE MOSSELEN

1kg verse mosselen(of gekookte mosselen uit de diepvries) - plantaardige olie - citroenpartjes ter granering - 50g bloem - zout - vers gemalen zwarte peper - 2 e fijngehakte peterselie - 1/2 t kaneel Bereidingswijze 1. Maak mosselen pan klaar. 2. Koo... bekijk recept »

Broodje Gevuld Met Warme Mosselen

150 g gekookte mosselen 2 bosuitjes 25 g boter ? eetlepel Zaanse mosterd ? eetlepel fijngehakte dragon citroensap zout vers gemalen peper 2 harde bruine broodjes Bereidingswijze Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer... bekijk recept »

Broodje Gevuld Met Warme Mosselen

150 g gekookte mosselen 2 bosuitjes 25 g boter ? eetlepel Zaanse mosterd ? eetlepel fijngehakte dragon citroensap zoutversgemalen peper 2 harde bruine broodjes Bereidingswijze Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer d... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

2 dl witte wijn 1 in ringen gesneden ui 1 kg mosselen 2 dl room 2 eetlepels versgehakte bieslook Doe de ui en de wijn met de mosselen in een ruime pan. Verhit deze op hoog vuur tot de mosselen open zijn. Schud de mosselen tussentijds twee maal o... bekijk recept »

Mosselen, De Basis

1 bak verse mosselen a 2 kilo (zeelands roem) groenten en kruiden naar keuze. Bereidingswijze Spoel 1 bak verse mosselen af onder koud stromend water. Tik geopende schelpen met de bolle kant tegen het aanrecht. Wanneer de schelp zich niet sluit moss... bekijk recept »

Mosselsoep

1,5 kg.mosselen]3 roma tomaten]200 gr. sperziebonen]1 ui]3 dl.droge witte wijn]3 el. olijfolie]1 bosje verse koriander,fijngesnede zonder steeltjes]peper en zout] Verhit een grote pan op hoog vuur.Doe de mosselen in de pan en dek af gedurende 10 tot1... bekijk recept »

Basisrecept mosselen

4 kilo mosselen 2 uien 2 preien 1 winterwortel peper uit de molen een paar takjes selderij 1 dl droge witte wijnPel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en... bekijk recept »

Mosselen met gorgonzolasaus

4 kilo mosselen 1 venkel of 3 stengels bleekselderij 2 jonge bosworteltjes 3 bosuitjes 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1 dl droge witte wijn 1 zakje roomsaus (Knorr) 150 gram gorgonzola of verse roomkaas met kruiden peperMaak de groenten schoon. Snijd ... bekijk recept »

Mosselsoep met tomaat en bleekselderij

1 kilo mosselen 2 tenen knoflook 4 stengels bleekselderij 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal) ¼ liter visbouillon (van een tablet) 1 blikje tomaatstukjes (400 g) zout en peperPel de tenen k... bekijk recept »

Gebakken Mosselen

1.5 kg mosselen in de schelp gewassen, 3 tenen knoflook geperst 2 sjalotjes fijngesneden 1 bosje peterselie fijn gesneden, 45 ml verse witte broodkruimels zout en vers gemalen zwarte peper 100 g boter sap van 1 citroen Hulpmiddelen Pan en oven plus ... bekijk recept »

Pagina 17 van 100