Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Provencaalse Mosselen.

2 kilogram mosselen 6 rijpe tomaten 2 uien 2 teentjes look wat olijfolie verse tijm en basilicum Bereidingswijze Was de mosselen en maak ze schoon.Hak de tomaten in grove stukken en hak de uien en de look fijn. Laat de uien snel bakken in een grote p... bekijk recept »

Mosselpannetje

Benodigheden: Mosselen 1 kg. per persoon 1 pakje Soepgroente 1 pakje Mosselkruiden 1 rode grote Peper Hulpmiddelen Pan,Schaal,mesje voor spaanse peper te snijden. schaar om de pakjes open te knippen. Hulpmiddelen - Pan,Schaal,mesje voor spaanse pepe... bekijk recept »

Oosterse Mosselen Uit De Wok

2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder 1 limoen 3 eetlepels (roerbak) olie 3 eetlepels oosterse chilisaus 2 eetlepels (Japanse) sojasaus Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en sni... bekijk recept »

Overheerlijke Gebakken Mosselen

PER PERSOON:100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust). 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak) 1 gesnipperd uitje (naar smaak)kan in een blender gesneden worden 1 volle eetlepel bloem beetje zout Doe het beetje bloem plus wat zout ... bekijk recept »

Gebakken Mosselen

100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust).1 theelepel kerriepoeder (naar smaak)1 gesnipperd uitje (naar smaak)kan in een blender gesneden worden1 volle eetlepel bloembeetje zout Doe het beetje bloem plus wat zout in een plastic z... bekijk recept »

Italiaanse mosselen

2 kilo mosselen 3 tenen knoflook 5 tomaten 1 eetlepel citroensap 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse of diepvries Italiaanse kruiden zout en peperPel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Ontvel 2 tomaten, verwijder de zaadjes en ... bekijk recept »

Oosterse mosselen uit de wok

2 kilo mosselen 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder 1 limoen 3 eetlepels (roerbak) olie 3 eetlepels oosterse chilisaus 2 eetlepels (Japanse) sojasausSnijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snij... bekijk recept »

Provençaalse mosselen

2 kg mosselen panklaar 2 eetlepels olijfolie 4 sjalotjes gesnipperd 2 teentjes knoflook geperst 1/2 eetlepel tijm fijngehakt 1/2 eetlepel basilicum fijngehakt 4 gedroogde tomaten op olie in stukjes 4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes 50 g z... bekijk recept »

MOSSELEN UIT DE WOK

1 kilo mosselenstukje verse gember van ca 3 cm1 stengel sereh1 rode peper in stukjes3 el arachide-olie3 bosuitjes in ringen2 el koriander2 el medium sherry2 el oestersaus Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Bereidingswijze Boen de mosselen onder kou... bekijk recept »

Mosselen In Bladerdeeg Met Bieslook

1 kg grote mosselen 20 plakjes diepvries bladerdeeg van 10 X 10 cm boter 2-3 el bloem 2 eierdooiers 250 gr zure room sap van 1/2 citroen 1 bosje bieslook peper en zout Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele malen in ruim water.Leg ze ver... bekijk recept »

Pagina 22 van 100