1000 recepten met mosselen
350 g pastabloem (grano duro ‘tipo 00’) 3 à 4 eieren een snuifje zout1. Pasta2. Meng de bloem met de eieren en een beetje zout. Kneed dit deeg tot het een vaste massa geworden is. De standaardverhouding is 1 ei van 70 g per 100 g bloem. Het dee... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 dl witte wijn 1 bosje peterselie 4 kleine rijpe tomaten 2 teentjes knoflook 2 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1. Schrob en spoel de mosselen grondig en gooi de geopende mosselen weg. Giet ze in een ruime kookpan en giet de wij... bekijk recept »
2 kg schoongemaakte mosselen/moules 3 stengels groene selder met blad 1 ui 2 el vloeibare margarine 150 ml witte wijn 1 zakje Knorr Mélange voor Mosselen 1. Los het zakje Knorr Mélange voor Mosselen op in de witte wijn.2. Snijd de selder in kl... bekijk recept »
2 kilo verse mosselen400 gram mosselgroente1 teentje knoflook1 grote citroen1 zakje verse koriander. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan verwijderen. Mos... bekijk recept »
1 zak mosselen 1/3 azijn 2/3 kokend water uienringen 1 theel.mosterdzaad 1 klein laurierblaadje 1spaanspepertje 6 jeneverbessen 6 witte en 6 zwarte peperkorrels Hulpmiddelen Grote wekpot Hulpmiddelen - Grote wekpot Voorbereiding Wekpot voor gebruik ... bekijk recept »
4 kilo mosselen 2 limoenen (of 1 citroen) 1 prei 1 klein bosje (ca. 30 g) koriander (of uit de diepvries van Darégal) 4 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 3 dl droge witte wijn zout en peperBoen een limoen schoon. Rasp de schil van deze limoen e... bekijk recept »
1 zak mosselen 1 ui 1 bosje peterselie 2 theelepels peper 2 glazen witte wijn 2 glazen water. Was de mosselen en doe ze in een grote pan. Schil de ui en snijd deze in grote stukken. Snijd de peterselie klein. Doe de ui, de peterselie en de peper... bekijk recept »
3-4 kilo mosselen2 uienklein bosje bladselderijklein bosje peterselie2 preien2 flesjes donker bier50 gram boterlaurierblaadjeversgemalen peper Voor de tartaresaus 2 hardgekookte eieren2 sjalotjesversgemalen peperzout2 eetlepels rode wijnazijn2 eetlep... bekijk recept »
4 kilo mosselen (voor 4 personen)1 bosje selderij2 middelgrote uien1 winterpeen zout en peper. Bereidingswijze Was de mosselen goed en doe ze in een grote pan waar een bodem water in zit. Voeg de gesnipperde groenten erbijen kruid het geheel met de p... bekijk recept »
2 Kg mosselen, 1 uigrof gesnipperd, 1 prei in ringen, 1/4 knloseldereiin blokjes, 1/2 bosje bladselderijgrof gesneden. 1 teentje knoflookfijngehakt. 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel olie, mayonaise (zelf gemaakt), 1 eetlepel mosterd Spoel de mossele... bekijk recept »