Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Gouden mosseltaartjes

1 kg mosselen 1 ui 1 witte seldertak 1 takje peterselie 2 wortelen Boter 1 el bloem 2 dl room 1 mespunt saffraanpoeder (of 2 saffraandraadjes) 4 boter taartjes 1 el gehakte bieslook Peper Zout Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele mal... bekijk recept »

Salade van verse mosselen

1 takje verse tijm 2 takjes peterselie 1 stengel bleekselderij, in reepjes 2 sjalotjes, fijngehakt 3 dl visbouillon 1 1/2 dl droge witte wijn 1 kg verse mosselen, schoongemaakt 1 1/2 dl slagroom 1/2 eetlepel Dijon-mosterd 1 dl volle yoghurt Zout Pepe... bekijk recept »

Zeevruchtensalade

2 kg mosselen 1 1/2 dl droge witte wijn 100 gr uien in stukken 100 gr wortel 1/2 gele en 1/2 rode paprika 200 gr gekookte inktvisringen 200 gr Noorse garnalen 60 gr zwarte olijven zonder pit 2 theelepels kappertjes 1 uitgeperste citroen 1 dl olijfoli... bekijk recept »

Biersoep met mosselen

2 kg mosselen 2 middelgrote uien 1 stengel bleekselderij 100 gr boter 3/4 liter blond bier 50 gr kervel 1 eetlepel bloem Peper Zout Eventueel 2 eidooiers en 100 gr slagroom Hak de uien en de selderij zeer fijn Doe de helft van de boter in een pan en... bekijk recept »

cozze gratinate alla tarantina gegratineerde mosselen)

2 kg mosselen 8 el olijfolie 1 dl droge witte wijn 3 teentjes knoflook 75 g paneermeel 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 el fijngehakte peterselie zout/peper naar smaakWas de mosselen in ruim koud water en verwijder beschadigde of geopende exemplaren.... bekijk recept »

gekookte mosselen met herfstbok

2 kg verse mosselen 1 kleine ui ½ kleine winterwortel 6 takjes bladselderij met steel 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm peper 1 flesje Grolsch HerfstbokWas de wortel, tijm en selderij en pel de ui. Snij de ui en wortel in grove stukken, maar laat de se... bekijk recept »

Pappardelle vongole met mosselen

400 g pappardelle2 kg mosselen1 sjalot3 teentjes knoflook2 chilipepers6 el olijfolie0.5 bosje bladpeterselie200 ml droge, witte wijnuit de molen peper1. Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de pepertjes. Hak de ... bekijk recept »

Mosselen met pastis en venkel

4 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 venkelknol100 ml pastisolijfoliezwarte peperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de venkel en snij in stukken. 2. Verhit olijfolie in een mosselpot en f... bekijk recept »

Mosselen met tomaten, gember en feta

2 kg mosselen150 g kerstomaten2 sjalotten2 tenen knoflook2 el verse basilicum (gehakt)2 cm verse gember200 g feta200 ml droge, witte wijnzonnebloemoliepeperzout1. Spoel de mosselen meerdere keren. 2. Spoel en halveer de tomaten. Pel en hak de sjalot ... bekijk recept »

Mejillones gratinados

48 mosselen4 tenen knoflook6 el peterselie (gehakt)4 el paneermeelolijfoliezout (grof)versgemalen peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de mosselen in een bodempje olijfolie tot ze opengaan. Giet ze af en bewaar het mosselvocht. Open de sch... bekijk recept »

Pagina 50 van 100