1000 recepten met mosselen
4 kg mosselen 2 dikke stengels bleekselderij 6 lente-uitjes 3 vaste roma-tomaten 4 dl room peper 1. Kuis de mosselen.2. Kuis de bleekselderij en lente-uitjes en snij fijn.3. Maak een inkruising op de kop van de tomaten en leg deze 12 tellen in koke... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 15 g boter 1 kg mosselen 2 wortelen 1 ui 2 takjes soepselder 1 prei 1 teentje look 2 laurierbladen 1 takje tijm 20 cl witte wijn 10 cl water zwart pepper 10 cl verse roomBorstel en schraap de mosselen, verwijder de baard, spoel met zu... bekijk recept »
400 g roodbaarsfilet 4 sint-jakobsnoten 4 langoustines 100 g Noordzeegarnaal (gepeld) 1 kg mosselen 2 dl water 4 dl wijn (wit/droog) 4 tomaten 2 stengels bleekselderij 3 uien 3 sjalotten 1 Spaans pepertje (piment) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel peter... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 kg mosselen 1 fles droge witte wijn takje verse tijm 3 grote uien 1 bundel selder enkele takjes lavas 100 g kervel 50 g peterselie bieslook peper, zoutEen absolute aanrader van Bert De Bruyne, eigenaar van het restaurant De Gouden ... bekijk recept »
1 kg mosselen2 pakjes mosselgroentennootje boterpastiswitte wijnroompeper van de molen- Was de mosselen (niet te lang, anders zuigen ze zoet water op en gaat de zilte smaak verloren) en verwijder de kapotte schelpen.Open schelpen geeft u een tik en l... bekijk recept »
4 kilo mosselen (reken namelijk ongeveer 1 kilo per persoon) 2 uien 2 laurierblaadjes 2 in ringen gesneden preien peper uit de molen 1 in plakken gesneden wortel Een paar takjes selder een scheut droge witte wijn (Muscadet), bier of water- Het meest ... bekijk recept »
2 kg mosselen - 1 prei - 1 stengel groene selderij - 1 ui - 1 kleine courgette - 1 tomaat - fijngesneden peterselie - 1 glas droge witte wijn - 10 cl room - boter - kerriepoedervoor 2 personen, klaar in 60 minuten Spoel de mosselen schoon. Bereid... bekijk recept »
3-4 kg panklare mosselen 2 sinaasappels 2 teentjes knoflook 3 cm verse gemberwortel of 1 eetl. gehakte gembersnippers 1 dl medium sherry 2 eetl. sojasaus (of ketjap manis) 1 rode peper 5 lente- / bosuitjes Voorbereiding Controleer de mosselen. Verw... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 kg jumbo mosselen 400 gr tarbotfilets (in 16 stukjes gesneden) 150 gr gepelde steurgarnalen (= zweedse garnalen) 6 teentjes look (geperst) 2 dl room 2 dl witte wijn 2 sjalotten (fijn gesneden) zwarte peper (grof gemalen) v... bekijk recept »
1? kilogram mosselen1 prei1 ui? selderijknol75 gram gerookt buikspek5 deciliter witte wijn1 blikje tomatenpuree40 gram boter40 gram bloem1 deciliter room2 eidooiers. Maak de mosselen goed schoon. Doe ze met aanhangend water in een grote pan. Geef er ... bekijk recept »