Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen Met Thaise Basilicum

- 2 kilo mosselen - 2 teentjes knoflook - een stukje laos van ca. 7 cm - 1 rood pepertje - 3 stengels citroengras - een zakje Thaise basilicum - zonnebloemolie - 2 el Thaise vissaus - 2 dl slankroom - 1 tl maizena - zout en peper Pel en snipper de kn... bekijk recept »

PITTIGE MOSSELEN

Bereidingswijze Kook de mosselen met de laoswortelsereh en basilicum ? 10 minuten op een matig vuur in een bodempje water. Vermeng de rode peper met de knoflookhet citroensapde sojasausde vissausde suiker en de pinda's. Verwarm de grill voor. Verwijd... bekijk recept »

Thaise Mosselen In Kokosmelk

1 el plantaardige olie1 el Thaise groene currypasta3 tenen knoflook(geperst)1 el verse gember(geraspt)1/2 tl kurkuma(gemalen)600 ml kokosmelk3 kaffirlimoenblaadjes(in reepjes gesneden)1 el citroengras(fijngesneden)2 kg mosselen(schoongemaakt)2 el nam... bekijk recept »

Opgelegde Mosselen

4 kg mosselen ( super ) 5 uien +/- 200 g selder 1 citroen zout peper suiker 2 laurierbladjes aardappelbloem peterselie azijn water boter Kook de mosselen zoals u ze zou klaarmaken op natuurlijke wijze (garen in pot met de boter, selder, een deel van ... bekijk recept »

Italie - Gegratineerde Mosselen

2 kg verse mosselen 60 gr peterselie 4 tenen knoflook 6 el broodkruim 6 el vers geraspte pecoriono 1,5 dl koud geperste olijfolie zout en versgemalen zwarte peper 2 citroenen (voor de garnering) Was de mosselen onder koud stromend water schoon en goo... bekijk recept »

Tomatenbrood Met Knoflookmosselen

1 kleine ciabatta of bruin ministokbroodje 2 eetlepels gekruide tomatensaus 2 eetlepels olijfolie 1 bosuitje 1 teentje knoflook 150 gram gekookte mosselen zout en versgemalen peper Bereidingswijze Snijd het broodje horizontaal doormidden en bestrijk ... bekijk recept »

Mosselgroentensaus

Mosselgroenten magere liefst uitgelekte kwark mayonaise witte wijn groentenbouillonpoeder Hulpmiddelen Staafmixer of keukenmachine Hulpmiddelen - Staafmixer of keukenmachine Voorbereiding Gebruik een dubbele portie mosselgroenten als je het lek... bekijk recept »

Gerookte Mosselen

Ingredienten: 2 kg. verse mosselenbijvoorkeur Jumbo's. 2.5 dl. creme fraiche. 1 dl. mayonaise. 1.5 eetl. droge witte vermouth. 1 eetl. fijngesneden bieslook 1 eetl. fijngehakte peterselie. zout en peper uit de molen. Leg de mosselen met de hoge schel... bekijk recept »

Zeeuws Pasteitje

1 kilo mosselen1 bleekselderij (niet te groot)1 prei2 grote uienlava's (indien aanwezig) gemalen zwarte peper100 gram boter80 gram bloem1 eetlepel kerriepoeder zoet (indien hete kerriepoeder dan 1 mespuntje)1 dl. witte wijn (niet vereist)4 pastei bak... bekijk recept »

Mossels In Saffraan-pieterseliesaus

4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraan- of paprikapoeder 1 ui 250 ml droge witte wijn 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 kg mosselen 1/2 theel. kerriepoeder 125 ml kookroom (Melkan) Breng de wijn me... bekijk recept »

Pagina 54 van 100