Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Spaghetti met mosselen en tonijn

300 gr spaghetti 250 gr champignons 500 gr mosselen 125 gr gekookte garnalen 100 gr tonijn uit blik 50 gr boter 2 teentjes look 1 el tomatenpuree 2 el gehakte peterselie peper & zout1. Borstel en was de mosselen goed. Doe ze met een lepel gesmolten b... bekijk recept »

Zeetong op Oostendse wijze

4 mooie verse zeetongen ontdaan van vel, koppen en schoongemaakt 2 kg mosselen 2 takken groene selder 2 uien 2 laurierblaadjes 3 takjes peterselie 2 el fijngesnipperde platte peterselie 1 citroen 8 parijse champignons 200 g handgepelde garnalen 1 dl ... bekijk recept »

mosselen

3 kg mosselen selder ajuin 2 stuks tomaten mosselkruiden 1 teentje knoflook witte wijn 2 el mayonaise 1 kl mosterd mosselvocht1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water tot er geen zand meer vanaf komt. Doe de mosselen in ruim koud water... bekijk recept »

Jeroen Meus (l'uzine) - Pasta met gebakken

8 mooie langoustines 8 mosselen 8 venusschelpen 1 sjalot 0.5 teentje look 2 takjes groene selder 100 g zeekraal scheutje witte wijn klontjes boter scheutje room peper zout 200 g verse pasta1. Spoel mosselen en vongole verschillende keren in kou... bekijk recept »

Normandische tongrolletjes

8 tongfilets 500 gr kleine mosselen 500 gr gepelde grijze garnalen 250 gr Parijse champignons 5 dl visbouillon (mag van een blokje zijn) 1 dl room 1 glas droge witte wijn citroensap vers gesneden bieslook peper&zout (pezo)1. Spoel de mosselen gro... bekijk recept »

Mosselen met gember

3 kg mosselen 3 trostomaten 1 bosje koriander 2 teentjes knoflook 3 sjalotjes 3 cm gemberwortel olijfolie 100 ml vetarme room 200 ml kokosmelk (blik) 1 el kerriepoeder peper uit de molen 1. Kuis de mosselen en verwijder de baard en eventuele sch... bekijk recept »

Mosselen met kokosmelk (2)

2 kg mosselen (schoongemaakt)5 lente-uien5 teentjes knoflook1 handvol verse koriander2 onbehandelde limoenen (schil en sap)2 cm verse gember2 chilipepers (rode)50 ml sojasaus400 ml kokosmelk1 kl suikerzonnebloemoliezoutpeper (zwarte, versgemalen)1. P... bekijk recept »

Vispannetje met tongschar en pompoen

600 g tongscharfilets (in stukjes)50 g garnalen1 preiwit1 wortelen1 selder (stengel)300 g pompoen4 dl visfumet1 dl witte wijn2 dl room125 g champignons (in schijfjes)500 g mosselen100 g gemalen gruyère1 el maïszetmeelbakboterpeperzout1. Snij de prei ... bekijk recept »

Zeevruchtensoep met gedroogde ham

400 g zeeduivelfilet500 g venusschelpen500 g mosselen150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)350 g aardappelen1 sjalot0.5 bosje bladpeterselie350 ml room600 ml visfond1 kl venkelzaadboterpeperzout1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. K... bekijk recept »

Visserspannetje onder bladerdeeg

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)200 g zalm (in blokjes)200 g visfilet (witte vis, type schelvis)500 g mosselen2 preiwitten4 wortelen1 sjalot1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 el verse tijm (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml room1 el maïszetmee... bekijk recept »

Pagina 56 van 100