1000 recepten met mosselen
300 gr spaghetti 250 gr champignons 500 gr mosselen 125 gr gekookte garnalen 100 gr tonijn uit blik 50 gr boter 2 teentjes look 1 el tomatenpuree 2 el gehakte peterselie peper & zout1. Borstel en was de mosselen goed. Doe ze met een lepel gesmolten b... bekijk recept »
4 mooie verse zeetongen ontdaan van vel, koppen en schoongemaakt 2 kg mosselen 2 takken groene selder 2 uien 2 laurierblaadjes 3 takjes peterselie 2 el fijngesnipperde platte peterselie 1 citroen 8 parijse champignons 200 g handgepelde garnalen 1 dl ... bekijk recept »
3 kg mosselen selder ajuin 2 stuks tomaten mosselkruiden 1 teentje knoflook witte wijn 2 el mayonaise 1 kl mosterd mosselvocht1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water tot er geen zand meer vanaf komt. Doe de mosselen in ruim koud water... bekijk recept »
8 mooie langoustines 8 mosselen 8 venusschelpen 1 sjalot 0.5 teentje look 2 takjes groene selder 100 g zeekraal scheutje witte wijn klontjes boter scheutje room peper zout 200 g verse pasta1. Spoel mosselen en vongole verschillende keren in kou... bekijk recept »
8 tongfilets 500 gr kleine mosselen 500 gr gepelde grijze garnalen 250 gr Parijse champignons 5 dl visbouillon (mag van een blokje zijn) 1 dl room 1 glas droge witte wijn citroensap vers gesneden bieslook peper&zout (pezo)1. Spoel de mosselen gro... bekijk recept »
3 kg mosselen 3 trostomaten 1 bosje koriander 2 teentjes knoflook 3 sjalotjes 3 cm gemberwortel olijfolie 100 ml vetarme room 200 ml kokosmelk (blik) 1 el kerriepoeder peper uit de molen 1. Kuis de mosselen en verwijder de baard en eventuele sch... bekijk recept »
2 kg mosselen (schoongemaakt)5 lente-uien5 teentjes knoflook1 handvol verse koriander2 onbehandelde limoenen (schil en sap)2 cm verse gember2 chilipepers (rode)50 ml sojasaus400 ml kokosmelk1 kl suikerzonnebloemoliezoutpeper (zwarte, versgemalen)1. P... bekijk recept »
600 g tongscharfilets (in stukjes)50 g garnalen1 preiwit1 wortelen1 selder (stengel)300 g pompoen4 dl visfumet1 dl witte wijn2 dl room125 g champignons (in schijfjes)500 g mosselen100 g gemalen gruyère1 el maïszetmeelbakboterpeperzout1. Snij de prei ... bekijk recept »
400 g zeeduivelfilet500 g venusschelpen500 g mosselen150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)350 g aardappelen1 sjalot0.5 bosje bladpeterselie350 ml room600 ml visfond1 kl venkelzaadboterpeperzout1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. K... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)200 g zalm (in blokjes)200 g visfilet (witte vis, type schelvis)500 g mosselen2 preiwitten4 wortelen1 sjalot1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 el verse tijm (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml room1 el maïszetmee... bekijk recept »