1000 recepten met mosselen
Voor het maken van deze soep is meer mosselkookvocht nodig dan verkregen wordt bij het koken van de benodigde mosselen. 1 kg mosselen (indien geen extra mosselkookvocht is ingevroeren 2 kg mosselen) 1 dl droge sherry 1 blaadje laurieroverlangs gehal... bekijk recept »
500 gr. panklare mosselen 1,3 dl. wittewijnazijn. 3 laurierblaadjes. 500 gr. pijlinktvis in reepjes. 500 gr. st&primejacobsschelpen. 500 gr. gepelde rauwe garnalen. 1 el. vers gehakte peterselie. 3 el. citroensap. 2 teentjes uitgeperste knoflook. 1,2... bekijk recept »
200 g zeetongfilet200 g pijlinktvissen (in stukjes)8 langoustines0.5 kg mosselen4 sint-jakobsvruchten2 uien (fijngesneden)2 wortelen (fijngesneden)1 stengel bleekselder (fijngesneden)20 g tomatenpuree1 l visfond1 dl droge, witte wijn25 g bakboter1 ta... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 uien 2 takjes groene selder 1 eetlepel zacht kerriepoeder 1 wortel 1 teentje knoflook 1 stukje verse gember van 1 cm 4 eetlepels light room 2 eierdooiers 2 klontjes Solo peper 1. Maak de mosselen goed schoon en was ze 3 keer ... bekijk recept »
2 kilo mosselenpaar sjalotten2 tenen knoflookbosje verse korianderdroge witte wijn4 ons risottorijst3 bosuitjesgeraspte schil van een halve citroenrode peper1,2 liter kippenbouillonolijfolieklontje boter2 ons monchou Hulpmiddelen Mosselpanwokpanrasp... bekijk recept »
1 bak mosselen1 el olijfolie1 gesnipperde ui1 blik tomaten op sap1 laurierblaadje1 el balsamico-azijn1 gehakt teentje knoflook1 el Provencaalse kruidenpeper Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui ca. 3 min. roer er de tomaten door met he... bekijk recept »
500 g mosselen olijfolie 1 pakje saffraan 1,25 l kippenbouillon 1 uigesnipperd 350 g risottorijst 0,5 dl droge witte wijn 2 pomodoritomatenontveld en in blokjes 2 el verse basilicum in reepjes zeezout versgemalen zwarte peper Was de mosselen en verwi... bekijk recept »
4 kipfilets1 rookworst50 g gekookte ham1 kg kleine mosselen2 kleine uien1 gele en groene paprika100 g doperwtjes (diepvries)200 g rijstolijfoliepeper uit de molen en zout Prik de rookworst in met een vork, Leg ze 30 min. in water tegen de kook aan. S... bekijk recept »
2 grote tenen knoflook, 1 ui, 1 blikje tomaatstukjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 300 gr. gekookte mosselen, vers gemalen peper, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook. Bak de knofllook, de ui en de tomaatstukjes ca. 4 minute... bekijk recept »
500 g schoongemaakte mosselen 200 g Hollandse garnalen 1 kleine ui ca. 1 1/4 l visbouillon (van tablet) 15 g boter 2 eetlepels olijfolie 400 g risottorijst peper 1 potje (ca. 100 g) pesto Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook a... bekijk recept »