Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met kruidenboter

1 kg mosselen1 ui (grof gehakt)1 stengel selder (grof gesneden)1 bosje peterselie4 teentjes knoflook100 g zachte boterpeperzout1. Spoel de mosselen grondig. doe ze met de ui en de selder in een pan en breng afgedekt aan de kook. Schud af en... bekijk recept »

Vispannetje

4 zeetongfilets250 g zeeduivel250 g zalmfilet250 g mosselen100 g garnalen1 wortel2 takjes selder250 g champignons (in partjes)100 g geraspt kaasscheutje melkscheutje room100 ml witte wijncitroensap (van 1 citroen)1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »

Mosselen natuur

4 kg mosselen4 takjes groene selder1 kl boter4 ui (middelgroot)peperzeezout1. Spoel de mosselen in rijkelijk veel water, tot het water helder blijft. Spoel de selderstengels en snij ze in boogjes, snipper de blaadjes fijn. Pel en snij de uien in fijn... bekijk recept »

Mosselen met venkel en pastis

4 kg mosselen1 citroen1 venkelknol (in stukjes)1 ui (gesnipperd)2 eidooiers20 g boter2 dl room2 el pastis1 el verse dragon (gesnipperd)1 el verse bieslook (gehakt)1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Snij de ui en de venkel in stukjes. 2. Snipper de d... bekijk recept »

Geroosterde Fruits De Mer

250 g reuzengarnalen (diepvrieszak a 500 g)1 kg verse mosselen200 g zeewolffilet1 1/2 citroen250 g cherry trostomaten5 eetlepels olijfolie extra viergegrof zeezoutcitroenpeper (molentje)2 teentjes knoflook gepeld1 eetlepel gedroogde Provencaalse krui... bekijk recept »

Geroosterde Fruits De Mer

250 g reuzengarnalen (diepvrieszak a 500 g) 1 kg verse mosselen 200 g zeewolffilet 1 1/2 citroen 250 g cherry trostomaten 5 eetlepels olijfolie extra vierge grof zeezout citroenpeper (molentje) 2 teentjes knoflookgepeld 1 eetlepel gedroogde P... bekijk recept »

Mosselen Van De Grill

650-800 gram gekookte mosselen - ca. 250 gram bacon of ontbijtspek lange smalle dunne plakken - 3 eetl. fijngehakte peterselie - witte peper uit de molen - ca. 2 eetl. (zonnebloem)olie 1 1/2 dl mayonaise - 1/2 dl tomatenketchup - eventueel 1 eetl.... bekijk recept »

Mosselgratin Op Z'N Oostends

80 g boter,1 dopje saffraan,250 g champignons,1 eetlepel fijngehakte bieslook,3 dl slagroom,100 g gepelde grijze garnalen,2 eetlepels bloem,2 kg mosselen,peper en zout,25 cl witte wijn Voorbereiding Verwarm de oven voor op 240?C Bereidingswijze Schro... bekijk recept »

Driehoek Van Mosselen Met Tartaarsaus En Tomaat-antiboise.

2 el olijfolie2 kg grote mosselen (jumbo) wat grof gesneden groenten (preiuiwortelbleekselderij)4-5 blaadjes witte gelatine150 g in kleine blokjes gesneden groenten (wortelsjalotpreiknolselderijbleekselderij)21𔊪 dl visbouillonzoutpeper. voor de... bekijk recept »

Mosselsoep

5 tomaten, 2 dunne preien, 4 sjalotjes 1 kilo verse mosselen, 1/2 liter witte wijn 2 eetl. olijfolie 2 teentjes knoflook 1 l. water 1 snufje zout en peper 1 eetl. fijngehakte peterselie Voorbereiding Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Maak de ... bekijk recept »

Pagina 57 van 100