Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Salade Van Kabeljauw, Garnalen En Mosselen Op ..............

250 gr kabeljauw 100 gr grijze garnalen 1/2 kg mosselen 2 uien grof gesneden 3 uien fijngesnipperd tijm laurierblad 1 gele paprika 2 tomaten wilde peterselie stengels van de wilde peterselie olijfolie 300 gr risotto rijst water witte wi... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen

1 kg verse mosselen 1/41 witte wijn en/of visbouillon 2 laurierblaadjes 1 ui 100 g mager rookspekblokjes 4 eetlepels olie 500 g prei 1 dikke plak ham 2 tomaten 300 g rijst peterselie 100 g geraspte oude kaas De mosselen gaarkoken in eigen vocht (met ... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaten Knoflooksaus

Zak mosselen2 uien4 tomtaten ontveld en in stukjes4 e.l. olijfolie4 e.l. provencaalse kruiden2 grote tenen knoflook, vers gemalen peper en 4 e.l. fijngeknipte bieslook. Bak de knoflook en de ui en de tomaat in c.a. 4 minuten. Voeg de provencaalse kru... bekijk recept »

Moules Provencales - Provencaalse Mosselen

2 eetlepels olijfolie 200 gr gezouten spek zonder zwoerdin blokjes 1 uifijngehakt 3 teentjes knoflookfijngehakt 1 laurierblaadje 1 eetlepels verse Provencaalse kruiden: tijmmajoraanbasilicumoregano en boenkruid gehakt 1-2 eetlepels zongedroogde tomat... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen En Garnalen

GarnaalHollandse (100 gram) 3 eetlepels KaasParmezaansegeraspte Mosselgekookte (150 gram) 2 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Peterselieverse,gehakte Risottorijst (200 gram) Saffraan 1 Ui 2.5 deciliter Visbouillon 2 deciliter Wijnwitte In plaat... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

1 zakje witte saus ? 1 theelepel mosterd ? 100 g geraspte belegen kaas ? 1 theelepel Provencaalse kruiden ? 2 kg gekookte mosselen in de schelp Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de mosterd, de kaas en de kruiden toe. Breek... bekijk recept »

Provencaalse Mosselen

Ingredienten 200 gr voorgekookte mosselen 1 ui 75 gr kruidenboter 1 eetl zonnebloemolie 1 kaas-uien stokbrood Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de mosselen en de kruidenboter toe en laat de krui... bekijk recept »

Pastasalade Met Mosselen En Prei

250 gr. droogkokende rijst 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 200 gr zwarte olijven zonder pit 1 blik artisjokharten (400 gr) 250 gr. feta 4 hardgekookte eieren Voor de saus: 1 bosje basilicum 1 bosje peterselie 150 gr gepelde a... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

1 zakje witte saus1 tl. mosterd100 gram geraspte belegen kaas1 tl. provencaalse kruiden1 kg. gekookte mosselen in de schelp Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de mosterd, kaas en de kruiden toe. Verwijder de bovenste helft ... bekijk recept »

Mosselen Met Sjalottenroomsaus En Provencaalse Kruiden

2 kg schoongemaakte mosselen 6 sjalottengesnipperd 2 dl droge witte wijn 4 dl room 3 el olijfolie 1 tl Provencaalse kruiden 1 tl grof zeezout zwarte peper van de molen Schep de mosselen erbij en doe het deksel op de pan. Zet het vuur op de hoo... bekijk recept »

Pagina 59 van 100