Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Provencaalse Mosselen

1 ui 1 eetlepel slaolie 200 gr gekookte mosselen 75 gr kruidenboter Pel en snipper de ui. Verhit de slaolie en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de mosselen en de kruidenboter toe en laat de kruiden boter smelten. bekijk recept »

Mosselen Op Zijn Provencaals

2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 ui Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Mosselen

-500 g panklare mosselen in de schelp -7,5 dl kip of visbouillon -4 el (Zeeuwse) mosterd -125 ml slagroom -1 eierdooier -zout en zwarte peper uit de molen -1 el verse dille (fijngehakt) -2 bosuitjes (in dunne ringetjes) -in een andere pan de bouillon... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen En Garnalen

2 kg mosselen 150 gr roze gepelde garnalen 1 ui 1 teentje look 2 dl tomatencoulis 1 grote rode paprika 1 dl witte wijn 1 blokje visbouillon 2 bosjes peterselie 2 kop arboriorijst 1 laurierblad 1/2 dl olijfolie saffraan peper en zout Stoo... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen

2 grote uien 2 teentjes knoflook 6 el olie 250 gram gekookte mosselen 1 blikje tomatenpuree 400 gram "gare" droog gekookte rijst 1 dl bouillon 100 gram gekookte ham in plakjes 50 gram geraspte kaas peterselie (bieslook) bloem Snipper de uie... bekijk recept »

Sudderlapjes

600 g Magere runderlappen 2 uien 250 g champignons 3 tomaten 2 eetlepels bloem 4 eetlepels margarine (vloeibare) 2 theelepels Provençaalse kruiden 3 eetlepels tomatenpuree 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2½ dl runderbouillon snufje zout sn... bekijk recept »

Junior Risotto

1 el olijfolie> 125 gr rundgehakt> 1/4 ko fijngesneden champignons> 1 tomaatontveldzonder zaadlijsten en in stukjes> 1/4 kop doperwten> 1/4 kop rijst> 2,5 dl kippenbouillon. Verhit de olie in een pan, voeg het gehakt toe en bak het goed bruin.> Doe d... bekijk recept »

Risotto, Kip Flambe/dragon/gember/citroen/parmezaan

75 g Parmezaanse kaas 750 kipfilet 400 g risotto Arborio 300 g pompoen 350 g dikke wortels 2 eidooiers 125 g creme fraiche 1 L groentebouillon 100 ml droge witte wijn 12 blaadjes salie 8 blaadjes dragon 50 g gember 10 takjes bladpeterselie 400 g cath... bekijk recept »

Penne Met Provencaalse Kabeljauw

300 gram AH Penne Rigata 2 aubergines 2 teentjes knoflook 1 zakje verse provencaalse kruidenmix 5 eetlepels olijfloie 1 pot sugo piccante 400 gram kabeljauwfilet 75 gram zwarte olijven zonder pit Penne bereiden volgens gebruiksaanwijzing. aubergines ... bekijk recept »

Italiaanse Risotto Met Venkel

3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »

Pagina 60 van 100