Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Spaanse paella met mosselen en kabeljauw

500 g mosselen 750 g kabeljauw (in stukjes) 5 draadjes saffraan 1/2 dl olijfolie 1 ui 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 400 g rijst 7 1/2 dl visbouillon (tablet) 1/2 l blik gepelde tomaten zout en peper 1 blikje inktvis in olie 1 pakje (ca. 200 g) d... bekijk recept »

Tagliatelle met tomaten en mosselen

Voor 4 personen: 400 g gedroogde tagliatelle 225 g gekookte mosselen, zonder schelp 2 el verse basilicum, gehakt, plus enkele blaadjes extra 700 g rijpe pruimtomaten 1 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt 2 teentjes look, fijngehakt 2 stengels bleekselder,... bekijk recept »

Warme oester met puree van mosselen en Champagnesa

10 mosselen 4 oesters 1/2 dl Champagnesaus 2 soeplepels opgeklopte roomosselpuree erin. <br />Leg de oester erop ..." /> Recept: Warme oester met puree van mosselen en Champagnesa --> bekijk recept »

Pasta met mosselen

Voor 4 personen: 50 gr boter 200 gr wortelen in kleine blokjes 2 teentjes look uitgeperst 200 gr bosuitjes in schuine langwerpige stukjes 500 gr gekookte mosselen (zonder schelp) uitgelekt 1 dl droge witte wijn 1 theelepel zout versgemalen peper 600 ... bekijk recept »

Mosselen op zijn Provencaals 2

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer ... bekijk recept »

Mosselen uit Antwerpen

2 sjalotjes 1 teentje knoflook ? zakje verse peterselie 1 zakje verse kervel 1 bak verse mosselen (2kg) 50gr boter of margarine 2dl droge witte wijn 1 eetlepel citroensap versgemalen peper- Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kopje petersel... bekijk recept »

Mosselen uit de wok

2 kg mosselen1 prei in ringetjes gesneden1 dl witte wijn6 teentjes look fijngesnipperd200 gr gedroogde tomaten op olie in reepjes gesneden1 bosje platte peterselie fijn gesnipperdpeper en zoutolijfolie- Spoel de mosselen grondig in koud water en laat... bekijk recept »

Mosselen Verde

2 1/2 kg verse mosselen, 4 eetl. olijfolie, 75g doorregen spek. 3 uien, 3 eetl. tomatenpuree, 1/4 ltr. droge, witte wijn, 25O gr. groene noedels, Italiaans kruiden mengsel, zout- Kook de mosselen 12 minuten in licht gezouten water, laat ze afkoelen e... bekijk recept »

Groene salade met gefrituurde mosselen

1 kleine komkommer 1 krop Romaanse sla 75 g rucola 0.25 fles Vinaigrette Balsamico 50 g bloem 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden 250 g gekookte mosselen 200 ml Olijfolie Extra vergineSnijd de komkommer in de lengt... bekijk recept »

Wortelroomsoepje met mosselen en saffraan

1 kg mosselen 2 uien 4 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 10 dl visfumet 2 dl wijn (wit/droog) 1.25 dl room 75 g boter (bakboter) 35 g bloem (tarwebloem) 20 g kervel 2 doosjes saffraanpoeder peper zoutBereiding De mosselen openkoken in d... bekijk recept »

Pagina 62 van 100