Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Gegratineerde mosselen met pistou

2 kg mosselen verse basilicumtakjes 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie 50 g geraspte parmezaankaas peper en zout- Voor de bereiding van de pistou: stamp de knoflook en de blaadjes basilicum losjes fijn, voeg olijfolie, peper en zout toe en mix di... bekijk recept »

Mosselen a la crème

Voor 4 personen : 4 kilo mosselen 2 kopjes witte wijn 2 verse stengels - of twee eetlepels gedroogd citroengras Theelepel sambal flesje crème fraiche PeterselieWel het gedroogde citroengras in de wijn en breng dat samen met de andere ingrediënten aan... bekijk recept »

Mosselen aux français

3 kg verse mosselen, 2 uien, l prei, 1/2 ltr. water, l eetl. wijnazijn, l laurierblad., 2 kruidnagels, zout, 1/2 theel. karwijzaad, l teentje, knoflook 20 g boter, l eetl. bloem, zwarte peper, vloeibare zoetstof, 1/2 glas rode Bordeau peterselie, bie... bekijk recept »

Mosselen Calabrie

3 kg verse. mosselen, 2 eetl. olijfolie, 125g doorregen spek, 2 uien, 2 zucchini 's, 1/2 ltr. Italiaanse rode wijn, l blik gepelde tomaten (ca. 800 g], verse, tijm, verse, basilicum, l potje gevulde olijven, l blik maiskorrels, zout, peper- fruit in ... bekijk recept »

Mosselen in curryroom

3 kg verse- mosselen, 400 g room, l eetl. grofgehakte verse, of ingelegde groene peperkorrels, l eetl. 'Madras currypoeder, 125 gr. uien, 40 gr. roomboter, 1/4 ltr. droge witte wijn- Doe de room en de peperlkorrels in een steeipannetje en laat het ge... bekijk recept »

Mosselen in de wok met rijst

600 a 700 gram gekookte mosselen 3 eetlepels zonnebloem olie 1 grote ui gesnippert 2 teentjes knoflook.fijn gehakt 1 rode en 1 groene paprika in smalle reepjes 1 eetlepel lichte chinese soja saus 4 eetlepels droge sherry 1 theelepel bruine ba... bekijk recept »

Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 4 stengels bleekselderij 1 blokje kruidenbouquet (Knorr) 2 el tomatenpuree 4 takjes tijm peperVerhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omschep... bekijk recept »

Mosselen in het rood

4 kg verse, mosselen, l grote portie soepgroente 2 uien, 1 teentje knoflookt l fles tomatenketchup (ca. 340 g), 1 ltr witte wijn. 1 snuifje suiker, versgemalen peper- Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter ineen grote pan. - Voe... bekijk recept »

Mosselen in kerrie-roomsaus

5 cl olijfolie 10 cl melk 100 gram champignons uit blik 3 sjalotjes 4 eidooiers 1 theelepel kerrie 1 citroen 1 bouquet garni peper zout 1/4 l magere creme fraiche 1 glas droge witte wijnKook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet bar... bekijk recept »

Mosselen in Pernodsaus

3 kg verse mosselen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook l kleine prei, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pernod, 2 bekers a 125 gr.) creme fraiche double (45% vet) zout, witte peper, suiker- Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn. - Schil het te... bekijk recept »

Pagina 63 van 100