1000 recepten met mosselen
2 kg mosselen verse basilicumtakjes 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie 50 g geraspte parmezaankaas peper en zout- Voor de bereiding van de pistou: stamp de knoflook en de blaadjes basilicum losjes fijn, voeg olijfolie, peper en zout toe en mix di... bekijk recept »
Voor 4 personen : 4 kilo mosselen 2 kopjes witte wijn 2 verse stengels - of twee eetlepels gedroogd citroengras Theelepel sambal flesje crème fraiche PeterselieWel het gedroogde citroengras in de wijn en breng dat samen met de andere ingrediënten aan... bekijk recept »
3 kg verse mosselen, 2 uien, l prei, 1/2 ltr. water, l eetl. wijnazijn, l laurierblad., 2 kruidnagels, zout, 1/2 theel. karwijzaad, l teentje, knoflook 20 g boter, l eetl. bloem, zwarte peper, vloeibare zoetstof, 1/2 glas rode Bordeau peterselie, bie... bekijk recept »
3 kg verse. mosselen, 2 eetl. olijfolie, 125g doorregen spek, 2 uien, 2 zucchini 's, 1/2 ltr. Italiaanse rode wijn, l blik gepelde tomaten (ca. 800 g], verse, tijm, verse, basilicum, l potje gevulde olijven, l blik maiskorrels, zout, peper- fruit in ... bekijk recept »
3 kg verse- mosselen, 400 g room, l eetl. grofgehakte verse, of ingelegde groene peperkorrels, l eetl. 'Madras currypoeder, 125 gr. uien, 40 gr. roomboter, 1/4 ltr. droge witte wijn- Doe de room en de peperlkorrels in een steeipannetje en laat het ge... bekijk recept »
600 a 700 gram gekookte mosselen 3 eetlepels zonnebloem olie 1 grote ui gesnippert 2 teentjes knoflook.fijn gehakt 1 rode en 1 groene paprika in smalle reepjes 1 eetlepel lichte chinese soja saus 4 eetlepels droge sherry 1 theelepel bruine ba... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 el olijfolie 4 stengels bleekselderij 1 blokje kruidenbouquet (Knorr) 2 el tomatenpuree 4 takjes tijm peperVerhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omschep... bekijk recept »
4 kg verse, mosselen, l grote portie soepgroente 2 uien, 1 teentje knoflookt l fles tomatenketchup (ca. 340 g), 1 ltr witte wijn. 1 snuifje suiker, versgemalen peper- Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter ineen grote pan. - Voe... bekijk recept »
5 cl olijfolie 10 cl melk 100 gram champignons uit blik 3 sjalotjes 4 eidooiers 1 theelepel kerrie 1 citroen 1 bouquet garni peper zout 1/4 l magere creme fraiche 1 glas droge witte wijnKook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet bar... bekijk recept »
3 kg verse mosselen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook l kleine prei, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. pernod, 2 bekers a 125 gr.) creme fraiche double (45% vet) zout, witte peper, suiker- Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn. - Schil het te... bekijk recept »