Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen in room

2 uien 2 stengels selder 1/2 bundel peterselie 400 gr room vetstof 1 kg mosselen per persoon CajunkruidenSnij ui en selder fijn Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan Doe de peterselie erbij en leg de mosselen in de pot Kook 2 minuten e... bekijk recept »

Mosselen in tomatensaus

Voor 2 personen: 2 kg mosselen 1 ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel olie 1 gedroogd chilipepertje 1 blik tomatenblokjes 2 theelepels paprikapoeder ½ dl rode wijn peper, zout 2 bosuitjesWas de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mo... bekijk recept »

Mosselen met créme fraiche-saus

3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, de schil van 1 citroen, 1 l droge witte wijn, 150 g créme fraiche, 2 eierdooiers, 1 Bosje dille, peper uit de molenSchil de uien en steek de kruidnagels erin. Breng de uien met de laurier... bekijk recept »

Mosselen met creme fraiche-saus

3 kg verse mosselen, 2 uien, 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, de schil van 1 citroen, 1 ltr. droge, witte wijn, 150 g creme fraiche, 2 eierdooiers 1 bosje dille peper uit de molen- Schil de uien en steek de kruidnagels erin. - Breng de uien met de l... bekijk recept »

Mosselen met een Spaanse pikante saus

1 kg panklare mosselen 3 eetlepels azijn 1 middelgrote gesnipperde ui enkele takjes peterselie enkele takjes bladselderij zout 4 eetlepels mayonaise of slasaus 2 eetlepels goudgele mosterd 1 eetlepel sherry 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels zoetzure ... bekijk recept »

Mosselen met escargotboter

12 mosselen escargotboter wat saladede mosselen opensteken en in de halve schelp laten een beetje escargot boter op iedere mossel doen en onder de grill Het bord versieren met wat salade en daar de mosselen opleggen Lekker met geroosterd brood. bekijk recept »

Mosselen met kaassaus

50-75 gram boter 50-75 g bloem 1/2 - 3/4 l melk zout peper nootmuskaat 50-75 g geraspte kaas 200-300 g verse gekookte mosselen (zonder schelp) of 1-2 blikken mosselen 'naturel'. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen, maar ni... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan van Micmac

Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »

Mosselen met knoflook

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook witte wijn 1 laurierblad 1 prei 1 el tomatenpuree 1 ui 1 el peterselie een paar takjes selderij peper en zoutDe knoflookteentjes, prei, ui en peterselie fijnsnijden. Schenk dan een bodempje witte ... bekijk recept »

Mosselen met look en basilicum

1 mespuntje peperkorrels 2 chilipepers (rood) (ontzaad en gehakt) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel korianderwortel (fijngehakt) 3 eetlepels plantaardige olie 3 theelepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 kg mosselen 4 eetlepels kippenbouillon 5 g suiker... bekijk recept »

Pagina 64 van 100