Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Zeeuwse Mosselen met witte wijn en een Hollandaise

Voor 4 personen: 2 kg Zeeuwse mosselen, 3 eierdooiers, 300 g ongezouten boter, 2 dl witte wijn, 1 dl room, 2 eetlepels bieslook, citroen, zwarte gemalen peper, 1 takje thijm, 1 takje laurier, 1 gehakte sjalot, 1 tak groene selder.Voor de Hollandaises... bekijk recept »

Visstoofpotje met mosselen en salie

Voor 4 personen: 4 moten zeewolf van 150 gr 1 kg mosselen 1 wit van prei 4 jonge wortelen 16 groene asperges 1/2 dl room 1 bosje salie 1 takje tijm 1 ui 1 stengel groene selder 1 kleine courgette 1/2 L witte wijn 2 eigelen 1 blaadje laurier Peper en ... bekijk recept »

Visstoofpotje met mosselen en salie

Voor 4 personen: 4 moten zeewolf van 150 gr 1 kg mosselen 1 wit van prei 4 jonge wortelen 16 groene asperges 1/2 dl room 1 bosje salie 1 takje tijm 1 ui 1 stengel groene selder 1 kleine courgette 1/2 L witte wijn 2 eigelen 1 blaadje laurier Peper &am... bekijk recept »

Stoofpotje van vis met mosselen, groenten en salie

Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »

Romige kerriesoep met mosselen en bosui

1 ui 50 gram boter ½ eetlepel kerriepoeder 30 gram bloem 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 dl. appelsap 1 visbouillontablet 2 bosuitjes 150 gram gekookte mosselen 4 eetlepels room 1 eetlepel citroensap zout, peperUi snipperen. Bosuitjes in smalle ringe... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaten-knoflooksaus

2 grote tenen knoflook 1 ui 1 blikje tomaatstukjes 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels provencaalse kruiden 300 gram gekookte mosselen peper 2 eetlepels bieslook. Voor 4 pers alle ingredienten verdubbelen. Pel en snipper de tenen knoflook en de ui.Bak... bekijk recept »

Mosselen Op Zijn Belgisch

Familiedinerrecept Mosselen Op Zijn Belgisch | Smulweb.nl body { behavior:url("/iehoverfix.htc") } var tabs_content = [] var tabs = [] // Familiedinerrecept Mosselen Op Zijn Belgisch | Smulweb.nl   Recept mosselen... bekijk recept »

Provencaalse Mosselen.

3 eetlepels olijfolie. 1 uigesnipperd. 2 tenen knoflook,gesnipperd. 200 gr gekookte mosselen. 2 eetlepels fijngehakte verse provencaalse kruiden. ? dl droge rose of witte wijn. zout en vergemalen zwarte peper. Verhit de olie in een wok of hapjespan e... bekijk recept »

Spaanse Mosselen

Weer de voorgekookte mosseltjes(1 kg). 1 hardgekookt ei.2eetl kappertjes(of minder)2 eetl provencaalse kruiden,tijm rozemarijn en marjoraan.1 eetl verse basilicum.zout en peper. 2 tomaten. 1.5 dl olijfolie.1 eetl dijonmosterd.30 ml oude sherryazijn. ... bekijk recept »

Mosselen In Provencaalse Saus

- 1 ui - 4-5 knoflooktenen - 500 gram pomodorie-tomaat - 500 gram gekookte mosselen - olijfolie - 2 eetlepels provencaalse kruiden - peper en zout Doe wat olijfolie in de pan en bak daarin de gesnipperde ui en de knoflooktenen (in stukjes gesneden) t... bekijk recept »

Pagina 66 van 100