1000 recepten met mosselen
Voor 4 personen: 4 kg mosselen 300 g paprikamix 400 g tomatenstukjes (blik) 3 teentjes knoflook 2 sjalotten 1/2 bundel peterselie 1 dl cognac 2 eetl. olijfolie 1 chilipepertje pili-pili (bokaal) 1,5 eetl. kruidentuiltje peperWas de mossele... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 preien 1 el gedroogde dragon 1 dl witte wijn 2 el boter of olie 2 el kappertjesVerhit 2 eetlepels boter of olie in een grote pan. Bak hierin 2 in ringen gesneden preien al omscheppend ongeveer 3 minuten. Strooi er ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kg mosselen 3 teentjes look 2 uien 3 stengels groene selder Bosje bladpeterselie (de helft bijhouden om te garneren) 2 dl witte wijn 2 dl room 20 g boter Zout en versgemalen peper Citroensap (naar believen)Maak de mosselen schoon d... bekijk recept »
2 kilo mosselen 1 el boter 1 venkelknol 75 gr spekblokjes 1/2 pot visfond (380 ml) 1 el (witte wijn)azijnVerhit in een grote pan 1 eetlepel boter. Bak hierin 75 gr gerookte magere spekblokjes in ongeveer 5 minuten krokant en schep uit de pan. Bak in... bekijk recept »
4 kg mosselen, 1 wortel, 1 stengel witte selderij, 1 kleine prei, 1 ui, 1 donkere trappist, 2 dl room Boter, Tijm, Laurier, Zout en Peper .Laat de mosselen met de trappist en de kruiden op een hevig vuur opkoken Fruit ondertussen de gesnipperde groen... bekijk recept »
Voor 4 personen:[list] 5 cl Ierse whiskey 4 kilogram mosselen 1/2 bos peterselie 1 centiliter slagroomStoom mosselen gedurende 8 minuten. Voeg whisky toe en laat iets inkoken. Voeg slagroom toe en laat inkoken tot saus licht bindt. Leg mosselen op bo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 75 gram chorizo 75 gram gerookt spek 8 teentjes look 1/4 bos koriander 4 kilogram mosselen 2 deciliter olijfolie 1/4 bos peterselie 5 gram piripiri 1 deciliter Portugese witte wijn 200 gram witte uiFruit de gesnipperde ui en de olijf... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 uien (ringen) 4 teentjes knoflook uit de knijper 2 rode chilipepertjes (in ringetjes) olie 1/4 theelepel chilipoeder 1/4 theelepel madras-kerrie 2 1/2 dl ongezoet ananassap l blik (330 ml) kokosmelk 1/4 l water 6 kg mosselen 2 eetl... bekijk recept »
2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1/5 bos dille 1,6 kilogram mossel 1,2 centiliter olijfolie 1/5 bos peterselie 4 stuks rivierkreeft 1,5 deciliter room 56 gram spinazie 6 centiliter witte wijn 94 gram zeekraal 4 gram zeezoutMaak de mosselen schoon, spoel ze en laat z... bekijk recept »