Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met paprika en tomaat

Voor 4 personen: 4 kg mosselen 300 g paprikamix 400 g tomatenstukjes (blik) 3 teentjes knoflook 2 sjalotten 1/2 bundel peterselie 1 dl cognac 2 eetl. olijfolie 1 chilipepertje pili-pili (bokaal) 1,5 eetl. kruidentuiltje peperWas de mossele... bekijk recept »

Mosselen met prei en dragon

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 2 preien 1 el gedroogde dragon 1 dl witte wijn 2 el boter of olie 2 el kappertjesVerhit 2 eetlepels boter of olie in een grote pan. Bak hierin 2 in ringen gesneden preien al omscheppend ongeveer 3 minuten. Strooi er ... bekijk recept »

Mosselen met selder en witte wijn

Voor 4 personen: 4 kg mosselen 3 teentjes look 2 uien 3 stengels groene selder Bosje bladpeterselie (de helft bijhouden om te garneren) 2 dl witte wijn 2 dl room 20 g boter Zout en versgemalen peper Citroensap (naar believen)Maak de mosselen schoon d... bekijk recept »

Mosselen met spekjes en venkel

2 kilo mosselen 1 el boter 1 venkelknol 75 gr spekblokjes 1/2 pot visfond (380 ml) 1 el (witte wijn)azijnVerhit in een grote pan 1 eetlepel boter. Bak hierin 75 gr gerookte magere spekblokjes in ongeveer 5 minuten krokant en schep uit de pan. Bak in... bekijk recept »

Mosselen met trappist

4 kg mosselen, 1 wortel, 1 stengel witte selderij, 1 kleine prei, 1 ui, 1 donkere trappist, 2 dl room Boter, Tijm, Laurier, Zout en Peper .Laat de mosselen met de trappist en de kruiden op een hevig vuur opkoken Fruit ondertussen de gesnipperde groen... bekijk recept »

Mosselen op Ierse wijze

Voor 4 personen:[list] 5 cl Ierse whiskey 4 kilogram mosselen 1/2 bos peterselie 1 centiliter slagroomStoom mosselen gedurende 8 minuten. Voeg whisky toe en laat iets inkoken. Voeg slagroom toe en laat inkoken tot saus licht bindt. Leg mosselen op bo... bekijk recept »

Mosselen op Portugese wijze

Voor 4 personen: 75 gram chorizo 75 gram gerookt spek 8 teentjes look 1/4 bos koriander 4 kilogram mosselen 2 deciliter olijfolie 1/4 bos peterselie 5 gram piripiri 1 deciliter Portugese witte wijn 200 gram witte uiFruit de gesnipperde ui en de olijf... bekijk recept »

Mosselen op z'n Caraibisch

Voor 4 personen: 2 uien (ringen) 4 teentjes knoflook uit de knijper 2 rode chilipepertjes (in ringetjes) olie 1/4 theelepel chilipoeder 1/4 theelepel madras-kerrie 2 1/2 dl ongezoet ananassap l blik (330 ml) kokosmelk 1/4 l water 6 kg mosselen 2 eetl... bekijk recept »

Mosselen op zijn Provençaals

2 kilo mosselen 1 el olijfolie 400 gr tomaten 1 laurierblad 1 el balsamico-azijn 30 gr provencaalse kruidenmix zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uiVerhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin 1 gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Roer e... bekijk recept »

Zeeuwse mosselen in zeekraalsaus

Voor 4 personen: 1/5 bos dille 1,6 kilogram mossel 1,2 centiliter olijfolie 1/5 bos peterselie 4 stuks rivierkreeft 1,5 deciliter room 56 gram spinazie 6 centiliter witte wijn 94 gram zeekraal 4 gram zeezoutMaak de mosselen schoon, spoel ze en laat z... bekijk recept »

Pagina 65 van 100