Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Zuurkoolsoep Met Mosselen

1 kilo mosselenin de schelpgrondig gewassen en de open exemplaren verwijderd. 3 el olijfolie 30 g boter of olie 5 sjalotjesin plakjes gesneden 1 teentje knoflookfijngehakt 2 stengels bleekselderijgeschild en in dunne plakjes gesneden. 250 g zuu... bekijk recept »

Mariniere Van Mosselen

48 grote mosselen, wortel, prei, selder, 3 eetlepels moyonaise, bieslook, kervel, peper Spoel de mosselen goed, krab alles eraf en laat ze uitlekken. Snijd de groenten fijn en kook ze in gezouten water. Stoof ze dan even in wat olijfole zonder ze te ... bekijk recept »

MOSSELEN VOOR BIJ DE BBQ

2 Kilo verse panklare mosselen 2 uien in halve dunne ringen gesneden 3 teentjes knoflookfijn 3 e boter of margarine 125ml witte wijn - 100ml water 1 t verse zwarte peper 1. Fruit ui en knoflook in boter of margarine tot zacht. 2. Doe de mosselen erbi... bekijk recept »

Mosselen In Kerriesaus

50 gr. boter 2 uigesnipperde 50 gr. bloem 1 el. kerriepoeder 6 dl. visbouillon,(In plaats van visbouillon kunt u ook mosselkookvocht gebruiken) 1 dl. creme fraiche 1,5 kg mosselgekookte 3 el. peterselieversegehakte Smelt de boter en smoor hier... bekijk recept »

Gestoomde Mosselen Met Chilipeper

2 verse chilipepers 6 rijpe tomaten 2 eetl. arachide-olie 2 tenen knoflookuit de knijper 2 sjalotjesgesnipperd 1 kg verse mosselenschoongeborsteld en baarden verwijderd 2 eetl. witte wijn 2 eetl. gehakte verse peterselieter garnering stokbroodvoor he... bekijk recept »

Mosselen In Currysaus

1 bak verse mosselen (2 kilo) 2 uien 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 1 pakje romige kokosmelk (200 ml) 1 zakje gemengde ijsbergsla extra (200 g) 5 eetlepels sladressing yoghurt 1 stokbrood Mosselen volgens gebruiksa... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

1 kg (grote) mosselen 1/2 dl droge witte wijn of visbouillon (van tablet) 4 teentjes knoflook 5 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 8 eetl. grof paneermeel of gemalen broodkruim versgemalen peper zout 50 g geraspte parmezaanse kaas 3-4 e... bekijk recept »

Wortelroomsoepje Met Mosselen En Safraan

2 kg mosselen 3 grote uien 8 wortelen 200 gr bleekselderij 200 gr wit van prei 2 l visfumet 2 glazen droge witte wijn 2 1/2 dl room 150 gr boter 70 gr bloem kervelpluksels 3 doosjes safraanpoeder peper en zout De mosselen open koken in de witte wijn ... bekijk recept »

Mosselen Met Champignons

50 gram boter2 sjalotjes150 gram champignons1 teentje knoflook2 vleestomaten1/2 theelepel parikapoedermespuntje tijmpeper en zout250 gram gekookte mosselen1 eetlepel fijngehakte peterseliecitroensap. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijn... bekijk recept »

Mosselen Met Bleekselderij

1 kilo mosselen p/p 2 struikjes bleekselderij1 ui voor de knoflooksaus: mayonaisemelk3 teentjes knoflook en pepermunt Doe de mosselen in de pan. De deksel erop. Na ong 10/15 min zijn de schelpen open en klaar om te eten. bekijk recept »

Pagina 81 van 100