Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen Met Italiaanse Saus

360 gr uitgelekte tomaten uit blik (bewaar het vocht) 40 gr uifijngehakt 2 theel olijfolie of andere plantaardige olie 2 teentjes knoflookuitgeperst 12 mosselen (leveren ongeveer 120 gr gekookte mosselen (zonder schelp)schoongemaakt 1 eetl fijngehak... bekijk recept »

Broodje Mosselen

1 snee volkorenbrood 1 eetl halvarine 1 blikje pikante mosselen (90 gr) 1 eetl gehakte peterselie 1 eetl gehakte ui 250 gr tomaten olievrije slasaus Besmeer het brood met de halvarine en beleg het met de uitgelekte mosselen. Strooi de peterselie en u... bekijk recept »

Mosselen Italiano

2 kilo gebruiksklare mosselen. 1 rode en 1 gewone ui. 250 gr champions 1 niet zo grote prei 10 olijven olijfolie 1 pakje tomatenpuree met basilicum 1 blikje blokjes gepelde tomaten 1 glas droge witte wijn 1 theel pesto peper en zout naar smaak 1 s... bekijk recept »

Gestoofde Mosselen

200 - 250 gr mosselvleesbouillonpoeder (1/4 blokje1/2gesnipperde uitheelepel fijngesneden bieslookkookroomkruidenboter Bak het mosselvlees heel licht aan in een heel klein beetje kruidenboter, voeg de ui en de bieslook toe en laat even meebakken. Voe... bekijk recept »

Gebakken Mosselen

Mosselen zout boter brood citroen peper Bereidingswijze De gekookte mosselen uit de schelpen nemen en laten uitlekken ze in bruine boter een ogenblik bakken. Serveertips Met lichtgeroosterd broodpartjes citroenzout en peper De gekookte mosselen ... bekijk recept »

Wieckse Mosselen

-Mosselen. Ca. 1 kg. p.p. -gemengde groenten (worteltjesuipre e.d.) -1 flesje Limburgs "Wieckse witte" bier. -Kook de mosselen met de groenten vlgs. de normale wijze. Gebruik echter iets meer groenten en ipv. gewoon bier of witte wijn de "Wieckse Wit... bekijk recept »

Mosselen Ala Esqarcot

Gekookte mosselen(diepvries of vers uit de schelp),1 pakje roomboter,1 bosje peterselie,1 bosje dille,1 dl.witte wijn,4 tenen knoflook,bloem,peper en zout uit de molen. Hulpmiddelen Pan met dikke bodem,staafmixer. Hulpmiddelen - Pan met dikke bodem,... bekijk recept »

Mosselen

1 kg mosselen zakje mosselgroente 250 ml witte wijn De mosselen 2 keer wassen in ruim water, de kapotte gelijk wegdoen. Klein beetje boter in depan en daar de groente in aanbakken, dan de mosselen met het aanhangende water in de pan erbij doen, de w... bekijk recept »

Gebakken En Gegratineerde Mosselen

100 gram mosselengeraspe kaasviskruidenbak en braadboterlimoensap Kruid de mosselen en bak ze bruin in de boter. leg ze op een bord, strooi de kaas erover en gratineer het in de oven. leg er een partje limoen naast! bekijk recept »

Geroosterde Mosselen

1 kg mosselen 4 sneetjes witbrood 50 gram boter 2 teentjes knoflookgesnipperd 75 gram geraspte kaas peper en zout naar smaak 3 el fijngeknipte bieslook Kook de mosselen in weinig water op hoog vuur totdat alle schelpen openstaan. Giet ze af en verwij... bekijk recept »

Pagina 83 van 100