Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Gemarineerde Mosselen

350 g gekookte mosselen3 eetlepels olijfolie2 dl droge witte wijn2 tot 3 eetlepels kruidenazijn1 koffielepel milde mosterd1 knoflookteentjepeper en zout1 groene paprika1 rode paprika1 tomat1 citroenpeterselie Meng goed uitgelekte mosselen met olijfol... bekijk recept »

Spaanse Salade Met Aardappel, Chorizo En Pikante Mosselen

1 ZAKJE AARDAPPELDOBBELTJES ( 450 GR. CELAVITA ), 100 GR. CHORIZO ( WORST A 250 GR. STEGEMAN ), 4 EETL. PIKANTE COCKTAILSAUS ( CALVE ), ZOUT, EEN HALF ZAKJE GEMENGDE SLA EXTRA ( A 200 GR. ), 1 BAKJE GARNEERMIX FETA EN OLIJVEN ( 150 GR. APETINA ), 1 B... bekijk recept »

Mosselen In Kokosroom

- 2 stengels citroengras - 2 a 3 rode pepers (naar wens) - 1 stuk van 3 cm (1 duim) laos - 1 stuk van 3 cm (1 duim) gember - 1 rode ui - 40 cl olijfolie - 400 ml witte wijn - 1 theelepel tomatenpuree - 1 blik kokosroom - 2 eetlepels vissaus - 2 kilo... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen Met Thaise Kruidenboter

300 g gekookte mosselen - 4 lente-uitjes - 1 klein vers rood pepertje - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel limoen- of citroensap - 2 eetlepels fijngehakte koriander - zout - 100 g zachte boter - 50 g paneermeel Voorbereiding Hak de l... bekijk recept »

Thaise Mosselen

2 kilo mosselen, 2 sjalotten of ui, 2 teentjes knoflook, 2 stengels vers citroengras (sereh), stukje galanga van 4 cm, 1 wortel, 1 rode spaanse peper of 3 rode kleine chilipepersliefst vers, 3 verse limoenblaadjes (djeruk purut), 2 eetl. vissaus, 1 l... bekijk recept »

Mosselen In Tha?se Bouillon

2,5 dl droge witte wijn - 150 gr in fijne plakjes gesneden ui - 1 tl fijngehakte knoflook - 32 grote mosselenschoongemaakt en gespoeld - 1 blik (circa 4 dl) kokosmelk - 20 gr rode Tha?se currypasta (of naar smaak) - 1/4 bosje basilicum (de blaadjes f... bekijk recept »

Mosselen Op Z'N Thais

2 kilo mosselen 2 el Thaise vissaus (Thai Kitchen) 6 el santen 2 rode pepers 1 prei 2 el koriander 2 el citroensap 1 el gember Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise vissaus aan de kook. Roer ... bekijk recept »

Thaise Mosselen

1 ui in halve ringen2 spaanse peper zonder zaad en lijsten in dunne ringetjeswat geraspte gemberwortel1 el nam pla,1 el olie1 tl suiker1 el curry pasta. Verhit in een wok wat olie en roerbak de spaanse peper, ui en de knoflook 1 minuut, voeg dan de c... bekijk recept »

Valentijnrecept Gestoomde Thaise Mosselen

1 kg mosselenschoongeboend. 2 stengels citroengrasfijngehakt 4 sjalotjesgehakt 4 citrusbladenin grove stukjes gescheurd. 2 rode chilipepersonzaad en in ringeltjes gesneden 1 eetl. vissaus 2 eetl. vers limoensap 2 lenteuitjeshehakten verse korianderbl... bekijk recept »

MOSSELEN MET KRUIDEN

Bereidingswijze Maak de mosselen schoon. Verwijder kapotte exemplaren en open mosselen die niet meer sluiten na een tik op het aanrecht. Snijd de bosuitjes heel fijn. Snijd van de limoen de helft van de schil af en snijd die schil heel fijn. Pers ... bekijk recept »

Pagina 85 van 100