1000 recepten met zalm
400 g verse zalmontgraatin stukjes 2 cm 2 el olijfolie 1 uifijngesneden 1 preiin dunne ringen 2 koppen risottorijstbijv. arborio 125 ml witte wijn 1 l visbouillon (of kippen)kokend snufje saffraandraadjes 2 el citroensap zoutpeper een paar ... bekijk recept »
Dat gebeurt waarschijnlijk nog wel. Van een slager in Middelburg weet ik dat er bij voorkeur een Zeeuwse gehaktbal met Zeeuwse mosterd bij eet. De zeekraal wordt gekookt en daarna met een klontje Zeeuwse boter gestoofd. Een feit is dat zeekraal tegen... bekijk recept »
200 g gele rijst (pak a 325 g) 1 groene paprika 2 eetlepels olie 200 g tuinerwten (diepvries) 200 g gerookte zalmsnippers 1 bakje rivierkreeftjes (100 g) 3 eetlepels Japanse sojasaus Rijst in 10 min. gaarkoken. Paprika in reepjes snijden. In ha... bekijk recept »
8 verse salieblaadjes 1 rode uit (gepeld,gehakt) 1 stengel bleekselderij (gehakt) 1 wortel (geschildgehakt) 1-2 tenen knoflook (gepeldgehakt) 1 takje verse rozemarijnalleen de blaadjes Klein beetje verse rode peper (heb ik weggelaten) Zeezout en zwar... bekijk recept »
350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »
350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »
2 kleine uien 1 flinke teen knoflook scheut olie 125 gr. champignons 325 gr. risottorijst 250 gr. kipfile 400 gr. prei 600 ml. kippebouillion (tabletten of zelfgemaakte naar keuze) 40 gr. graspte kaas (lijners 20+ of 30+ ) 1 theelepel kerriepoeder zo... bekijk recept »
1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »
400 gr biefstuklende of filet (in papierdunne plakjes gesneden) 200 gr shirataki (transparante gelei-achtige mie uit wortelzetmeel van "duivelstong") vervanging: 25 g harasumeso-oen (fijne gedroogde chinese mie uit zetmeel van mungboon) 1 blok tofu... bekijk recept »
400 gr biefstuklende of filet (in papierdunne plakjes gesneden) 200 gr shirataki (transparante gelei-achtige mie uit wortelzetmeel van "duivelstong") vervanging: 25 g harasumeso-oen (fijne gedroogde chinese mie uit zetmeel van mungboon) 1 blok tofu... bekijk recept »