Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Risotto Met Zalm

400 g verse zalmontgraatin stukjes 2 cm 2 el olijfolie 1 uifijngesneden 1 preiin dunne ringen 2 koppen risottorijstbijv. arborio 125 ml witte wijn 1 l visbouillon (of kippen)kokend snufje saffraandraadjes 2 el citroensap zoutpeper een paar ... bekijk recept »

Gebakken Rijst Met Zalm En Zeekraal

Dat gebeurt waarschijnlijk nog wel. Van een slager in Middelburg weet ik dat er bij voorkeur een Zeeuwse gehaktbal met Zeeuwse mosterd bij eet. De zeekraal wordt gekookt en daarna met een klontje Zeeuwse boter gestoofd. Een feit is dat zeekraal tegen... bekijk recept »

Zalm En Rivierkreeftjes Met Gele Rijst

200 g gele rijst (pak a 325 g) 1 groene paprika 2 eetlepels olie 200 g tuinerwten (diepvries) 200 g gerookte zalmsnippers 1 bakje rivierkreeftjes (100 g) 3 eetlepels Japanse sojasaus Rijst in 10 min. gaarkoken. Paprika in reepjes snijden. In ha... bekijk recept »

Pompoensoep

8 verse salieblaadjes 1 rode uit (gepeld,gehakt) 1 stengel bleekselderij (gehakt) 1 wortel (geschildgehakt) 1-2 tenen knoflook (gepeldgehakt) 1 takje verse rozemarijnalleen de blaadjes Klein beetje verse rode peper (heb ik weggelaten) Zeezout en zwar... bekijk recept »

Risotto Met Asperges

350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »

Risotto Met Asperges

350 gram risotto 2 sjalotjes of rode ui 1 teentje knoflook 750 gram asperges scheut olijfolie mild 2,5 dl tuinkruiden bouillon, 5 dl kookvocht van de asperges verse peperzout en nootmuskaat 50 gram pecorino kaas Verhit in een hapjespan 2 el. olijfoli... bekijk recept »

Risotto Met Prei En Kip

2 kleine uien 1 flinke teen knoflook scheut olie 125 gr. champignons 325 gr. risottorijst 250 gr. kipfile 400 gr. prei 600 ml. kippebouillion (tabletten of zelfgemaakte naar keuze) 40 gr. graspte kaas (lijners 20+ of 30+ ) 1 theelepel kerriepoeder zo... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Shabu Shabu

400 gr biefstuklende of filet (in papierdunne plakjes gesneden) 200 gr shirataki (transparante gelei-achtige mie uit wortelzetmeel van "duivelstong") vervanging: 25 g harasumeso-oen (fijne gedroogde chinese mie uit zetmeel van mungboon) 1 blok tofu... bekijk recept »

Shabu Shabu

400 gr biefstuklende of filet (in papierdunne plakjes gesneden) 200 gr shirataki (transparante gelei-achtige mie uit wortelzetmeel van "duivelstong") vervanging: 25 g harasumeso-oen (fijne gedroogde chinese mie uit zetmeel van mungboon) 1 blok tofu... bekijk recept »

Pagina 21 van 100