Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Tartaar Van Zalm

Benodigdheden: - 1 kg zalmfilet - 1,5 dl room - 10 g mierikswortelpuree - roze peper - 3 tomaten - 1 dl witte wijn - 250 g sla mix (friseerode krulsla,?) - 4 sjalotjes - 1 teentje look - 1 dl water - 20 g bloem - Provencaalse kruiden - 1 bot bieslook... bekijk recept »

Provencaalse Zalm

1 grote ui1 groot blik gepelde tomaten1 groot blik zalm (met nat)provencaalse kruidenboter Fruit 1 grote ui in ringen glazig in boter, voeg 1 grote blik gepelde tomaten bij en kruid met een mespunt provencaalse kruiden. Laat 5 minuten sudderen in een... bekijk recept »

Provençaalse Zalm

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) 80 gr. meel 1 dl. olijfolie peper en zout 20 gr. peterselie 100 gr. paneermeel 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten) 1 teentje knoflook 2 uien 2 dl. witte wijn verse provencaalse kruiden klein scheutje vissaus Pel ... bekijk recept »

Venkelsoep Met Zalm

2 stuks venkel ?1/2 ui 1 eetl. (olijf)olie ?1/2 liter kruidenbouillon 2 theel. Provencaalse kruiden 1 tomaat 100 g gerookte zalm 2 eetl. Pernod 1 dl slagroom zout versgemalen peper Maak de venkel schoon en snijd elk in kleine blokjes. Bewaar het groe... bekijk recept »

Provençaalse Zalm

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) 80 gr. meel 1 dl. olijfolie peper en zout 20 gr. peterselie 100 gr. paneermeel 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten) 1 teentje knoflook 2 uien 2 dl. witte wijn verse provencaalse kruiden klein scheutje vissaus 1. ... bekijk recept »

Provencaalse Zalm

-4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) -80 gr. meel -1 dl. olijfolie -peper en zout -20 gr. peterselie -100 gr. paneermeel -500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten) -1 teentje knoflook -2 uien -2 dl.droge witte wijn -verse provencaalse kruiden ... bekijk recept »

Carpaccio Van Zalm Met Eekhoorntjesbrood

-4 flinke plakken verse zalmfiletflinterdun gesneden -300 g eekhoorntjesbrood -5 cl olijfolie -3 takjes bladpeterselie -het sap van 1/2 citroenVoor de vinaigrette: -6 el olijfolie met knoflook -2 el balsamicoazijn -sap van 1 citroen -zeezout ... bekijk recept »

Zalm

2 zalmmoten1 tl provencaalse kruiden (of italiaans)1 tl scherpe paprikapoeder1 el grof zeezoutpeper1 citroen4 laurierblaadjes2 el olijfolie Verwarm de oven voor. Meng de olijfolie met alle kruiden. Snijd in de zalm 2 inkepingen en steek daarin een la... bekijk recept »

Provencaalse Zalm

4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram) 80 gr. meel 1 dl. olijfolie peper en zout 20 gr. peterselie 100 gr. paneermeel 500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten) 1 teentje knoflook 2 uien 2 dl. witte wijn verse provencaalse kruiden klein scheutje v... bekijk recept »

Zalm In Papillot

800 gr zalmfilet sherry witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 1 groene paprika 2 uien enkele blaadjes salie een paar takjes thijm provencaalse kruiden peper vetstof Ontdoe de paprika`s van zaden en lijsten, snij in kleine reepjes. Pel de uien en s... bekijk recept »

Pagina 24 van 100