1000 recepten met zalm
600 g zalmfiletsin 4 stukken - sap van 1/2 citroen - zoutversgemalen peper - 1/4 tl gemberpoeder - 1 venkelknolin dunne plakken - 20 g boter in dunne vlokjes - 2 dl visbouillon - 2 dl droge witten wijn - 3 el creme fraiche - 1/2 - 1 tl dijon mosterd ... bekijk recept »
200 gr zalmfilet 400 gr broccoli 2 eieren 125 cc creme fraiche 100 gr geraspte kaas 10 gr boter peper en zout Vet een platte ovenschaal in met wat boter, verdeel de broccoli en en de stukjes zalm over de bodem van de schaal. Giet de liason ove... bekijk recept »
600 gram preizoutpeper1 teentje knoflook400 gr gekookte aardappelen in schijfjes180 gr gerookte plakjes zalmnootmuskaat4 theel. paneermeel,2 eetl. parmezaanse kaas2 theel. dieetmargarine. Wrijf een ovenschaal in met een teentje knoflook. Leg de helft... bekijk recept »
2 zalmfilets van ongeveer 1 kg4 el grof zeezout Verwijder voorzichtig de kleine graatjes uit de filets (gaat makkelijk met een pincet). Bestrooi de filets zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant met het zout (dit moet grof zout zijn, zodat het ... bekijk recept »
750 g verse zalmfilet in 4 gelijke stukkenzoutpeper1 el bloem2 el geraspte mierikswortel1 eidooier75 g broodkruim1 el fijngesneden peterselie1 el fijngesneden kervel1 el boter1 el oliesprietjes bieslook. voor de saus: 21/2 dl creme fraiche2 tl grove ... bekijk recept »
4 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn 1 el kappertjes 1 el verse peterseliefijngehakt 2 el verse bieslookfijngeknipt peperzout 4 stukken zalmfilet * Klop een dressing van 3½ el van de olie, de azijn, de kappertjes, de peterselie, de... bekijk recept »
Zalmfilet in snijden en vullen met kaas naar keuzeik neem vaak boursinblauwe kaas of brie. Omwikkelen met ontbijtspekparmaham of serranoham. Kijk na 12 minuten om te kijken of het niet te droog word. Nog rauw van binnen nog 1-2 minuten langer. bekijk recept »
8 Stronkjes witlof8 plakjes gerookte zalm? glas appelsap150 gram geraspte kaasbeetje melkpeper en zout20 gram bloem. Kook de witlof samen met de appelsap en wat zout. Als de witlof beetgaar is laten uitlekken. Doe een klontje boter in een steelpannet... bekijk recept »
8 gelijke witlof struikjes1/4 van een glas Cherry8 plakjes gerookte zalm500 gr geraspte kaas150 gr garnalenmelkwaterpeper en zout. stuks. Kook de witlof samen met 1/4 van een glas Cherry wat zout en peper niet te veel. Als de witlof gaar is laten uit... bekijk recept »
500 gram zalmfiletin 4 gelijke stukken2-3 tl Chinese kruiden (vijfkruidenpoeder)1 sinaasappel200 gram peultjes25 gram boter gesmolten Leg de stukken zalm in de pan 3-4 minuten per kant, tot het visvlees voorzien is van mooie bruine strepenDe vis hoef... bekijk recept »