1000 recepten met zalm
4 zalmfiletsbroodkruim van 2 wittte boterhammen zonder korst3 eetlepels mosterd1 1/2 eetlepel honing60 gram boter4 theelepels gesneden peterselie100 gram pecan of walnoten Oven op 200 graden In een kleine kom de boter, de mosterd en de honing door el... bekijk recept »
1/4 komkommer zout versgemalen peper 100 g gerookte zalm 125 g verse roomkaas met mierikswortel 2 eetlepels slagroom (1/2 eetlepel geraspte mierikswortel) 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 10 sneetjes wit of bruin casinobrood Schil de komkommer, verw... bekijk recept »
1,25 kg. aspergesgeschild. 2 dl. visfonduit potje. 5 eetl. droge witte wijn. 4 dl. slagroom. 25 gram boter. enkele druppels limoen sap. ca. 600 gram gefileerde noorse zalmin 4 niet al te dunne plakken. zout. witte peper uit de molen. ca. 4 eetl. olij... bekijk recept »
750 gram verse aspergesgeschild zout 300-400 gram gerookte zalmin 3 a 4 dikke plakkenin piepkleine blokjes gesneden. 3 eetl. mayonaise. 2 eetl. creme fraiche. enkele druppels limoen of citroensap. 1 1/2 eetl. fijngesneden dille. ca. 200 gram waterker... bekijk recept »
4 takjes basilicum. 4 takjes oregano. 2 tomaten. 8 zwarte olijfen zonder pit. halve citroen. 5 eetl. olijfolie.(voor invetten). 4 eetl. droge witte wijn. zoutversgemalen peper. 2 moten zalm (ca. 150 gram). 1 eetl azijn. Was en hak de kruiden grof. on... bekijk recept »
2 eieren2 eetlepels slagroom15 gram zachte boterzoutpeper40 gram gerookte zalmin dunne reepjes. Snijd, tik of knip een kapje van de rauwe eieren. Giet het ei in een bakje en spoel de lege eierdoppen schoon en laat ze uitlekken. Klop de eieren los met... bekijk recept »
3 Bosuitjes1 bos basilicum1 bos koriander3 sjalotjes3 eetlepels olijfolieknoflook naar wensTeriyaki saus van de Chinese supermarkt (liefst iets dikker dan normaal)400 gram zalmfilet Schuif alles de oven in gedurende ongeveer 20 minuten. bekijk recept »
- 8 sneetjes wit casinobrood - 200 gram gerookte zalm - verse sla (ijsberg) - 4 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels kappertjes - (verse) citroensap Rooster de boterhammen goudbruin. Leg de boterhammen op het plankje en besmeer ze allemaal dunnetje... bekijk recept »
1 liter (zelfgemaakte) bouillonca. 400 gr. briescheutje witte wijnscheutje room75 gr. gerookte zalmsnippers(verse)peper en zout. Breng de bouillon aan de kook, zet op laag vuur en doe de in stukjes gesneden brie erbij, goed door roeren en de brie lat... bekijk recept »
5 plakjes zalm (gerookt)2,5 dl room1 dl melk4 eieren1 eetlepel bieslook (fijngehakt)1 eetlepel peterselie (fijngehakt)1 eetlepel dragon (fijngehakt)1 eetlepel dille (fijngehakt)1 rol bladerdeegnootmuskaatpeperzout Ondertussen de eieren loskloppen met... bekijk recept »