1000 recepten met zalm
[img_plain 1 bakklare bodem kruimeldeeg (Bladerdeeg) ( eventueel diepvries ).200 g verse gekookte zalmfilet 1 rode en 1 gele paprika. 2 stengels witte selder. 1 bolletje mozzarella. 50 g gemalen parmezaan. 1 1/2 dl room. 4 eieren.1 koffielepel panee... bekijk recept »
1 ei2 dl melk100 gr bloem1 tl kerrie1 el diepvriesdilleoliezout en peper1/4 komkommer1 potje zalm-eitjes (visboer)150 gr gerookte zalm250 ml creme fraiche1 krop lollo bianco. Roer een flensjesbeslag van het ei, de melk, de bloem, de kerrie, en de dil... bekijk recept »
Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »
12 eieren 4 plak. zalmgerookte 0.5 kopje water 25 gr. boter 12 blaadjes laurierverse Peper Zeezoutgrof Smelt de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat dit al roerend op een zacht vuur stollen tot een glanzende massa. Schep de zal... bekijk recept »
1 lente-uitje 1 tomaat 200 gr. visfilet 50 gr. zalmgerookte 25 gr. boter 25 gr. bloem 1 dl. wijnwitte 5 dl. visbouillon 1 dl. roomzure 1 el. dilleverse Zout Peper Het lente-uitje schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat 15 seconden in heet wate... bekijk recept »
2el olijfolie traditioneel 2 grote uien 350gr groene kool (kant en klaar) 4 zalmfilet 4 el ketjap 2 el soeroendeng peper en zout Olie verhitten in een hapjespan met deksel en fruit hier de ui snipppers glazig Voeg de groene kool toe en bak deze al om... bekijk recept »
1 halve zalmfilet met huidongeveer 1,3 kg. 2 stengels bleekselderij1 venkelknol2 witte uiengepeld2 sinaasappels1 citroen1 bosje dille,gesneden100g zeezout-suikermengsel in de verhouding 1:1, 2 anijssterren10 kruidnagels1 tl jeneverbesse1 el. koriande... bekijk recept »
Puree: 1 kilo vastkokende aardappelen 100 gram boter ? 1 deciliter room ? 1 deciliter visfond ? 1 deciliter droge witte wijn 1 theelepel tomatenpuree Fruit-de-mer 1/2 bos lente uitjes 200 gram speziebonengekookt 1 afgestreken theelepel mosterd 300 gr... bekijk recept »
2 eieren 4 kaiserbroodjes ca. 6 el. guacamole 6 cm. rettichin flinterdunne plakjes 1 kopje waterkersblaadjes 150 gr. gerookte zalmin plakjes 1 el. kappertjes 2-3 el. fijngesneden bieslook Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met guacamo... bekijk recept »
4 moten zalm van ongeveer 2 cm. dik 3 eetl. olijfolie 2,5 eetl. citroensap 2 eetl. fijngesneden peterselie zoutversgemalen peper 1 bekertje Demi-Creme Fraiche 2 tl. grove mosterd 1 tl. geraspte mierikswortel halve tl. fijngeraspte citroenschil 1 eetl... bekijk recept »