Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

QUICHE MET ZALM EN GROENTEN

[img_plain 1 bakklare bodem kruimeldeeg (Bladerdeeg) ( eventueel diepvries ).200 g verse gekookte zalmfilet 1 rode en 1 gele paprika. 2 stengels witte selder. 1 bolletje mozzarella. 50 g gemalen parmezaan. 1 1/2 dl room. 4 eieren.1 koffielepel panee... bekijk recept »

Mini-wraps Met Zalm

1 ei2 dl melk100 gr bloem1 tl kerrie1 el diepvriesdilleoliezout en peper1/4 komkommer1 potje zalm-eitjes (visboer)150 gr gerookte zalm250 ml creme fraiche1 krop lollo bianco. Roer een flensjesbeslag van het ei, de melk, de bloem, de kerrie, en de dil... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gemarineerde Zalm

Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »

Eierschalen Gevuld Met Roerei En Zalm

12 eieren 4 plak. zalmgerookte 0.5 kopje water 25 gr. boter 12 blaadjes laurierverse Peper Zeezoutgrof Smelt de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat dit al roerend op een zacht vuur stollen tot een glanzende massa. Schep de zal... bekijk recept »

Vissoep Met Gerookte Zalm

1 lente-uitje 1 tomaat 200 gr. visfilet 50 gr. zalmgerookte 25 gr. boter 25 gr. bloem 1 dl. wijnwitte 5 dl. visbouillon 1 dl. roomzure 1 el. dilleverse Zout Peper Het lente-uitje schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat 15 seconden in heet wate... bekijk recept »

Zalm Met Groene Kool Met Een Oosters Tintje

2el olijfolie traditioneel 2 grote uien 350gr groene kool (kant en klaar) 4 zalmfilet 4 el ketjap 2 el soeroendeng peper en zout Olie verhitten in een hapjespan met deksel en fruit hier de ui snipppers glazig Voeg de groene kool toe en bak deze al om... bekijk recept »

Gemarineerde Zalm Op Aardappelrosti Met Yoghurtsaus

1 halve zalmfilet met huidongeveer 1,3 kg. 2 stengels bleekselderij1 venkelknol2 witte uiengepeld2 sinaasappels1 citroen1 bosje dille,gesneden100g zeezout-suikermengsel in de verhouding 1:1, 2 anijssterren10 kruidnagels1 tl jeneverbesse1 el. koriande... bekijk recept »

Ragout Fruit De Mer

Puree: 1 kilo vastkokende aardappelen 100 gram boter ? 1 deciliter room ? 1 deciliter visfond ? 1 deciliter droge witte wijn 1 theelepel tomatenpuree Fruit-de-mer 1/2 bos lente uitjes 200 gram speziebonengekookt 1 afgestreken theelepel mosterd 300 gr... bekijk recept »

Broodje Pikante Zalm

2 eieren 4 kaiserbroodjes ca. 6 el. guacamole 6 cm. rettichin flinterdunne plakjes 1 kopje waterkersblaadjes 150 gr. gerookte zalmin plakjes 1 el. kappertjes 2-3 el. fijngesneden bieslook Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met guacamo... bekijk recept »

Gegrilde Zalm Met Kruidensaus

4 moten zalm van ongeveer 2 cm. dik 3 eetl. olijfolie 2,5 eetl. citroensap 2 eetl. fijngesneden peterselie zoutversgemalen peper 1 bekertje Demi-Creme Fraiche 2 tl. grove mosterd 1 tl. geraspte mierikswortel halve tl. fijngeraspte citroenschil 1 eetl... bekijk recept »

Pagina 57 van 100