Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Tagliatelle Met Zalm En Garnalen

3 eetlepels olijfolie 1 blikje tomatenpuree 2 tenen knoflook 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 100 gram garnaaltjes 100 gram zalmblokjes 50 gram oude geraspte kaas 250 gram tagliatelle Kook de pasta al dente. Een laagje olijfolie in de pan verwarme... bekijk recept »

Japanse Wokschotel Met Zalm

3 eetl (roerbak)olie 1 fijngesneden teentje knoflook 2 tl gehakte gember(potje 100 gr Go-Tan) 300 gr verse zalmfilet,in stukken 1 bak Japanse wokgroenten( 400 gr) 2 pakjes zachte woknoedels ( wok express300 gr Amoy) Verhit de roerbakolie in een wok e... bekijk recept »

Gevulde Eieren Met Gerookte Zalm

12 kleine eierenliefst henne-eitjes - 100 gram gerookte zalm - 100 gram bieslookroomkaas light (AH) - kappertjes Op elk half ei een lepel roomkaasmengsel. Garneren met reepjes gerookte zalm en kappertjes. bekijk recept »

Bagels Met Gerookte Zalm En Mierikswortel

1 pakje verse roomkaas op kamertemperatuur( 110 gr. monchou ), 3 theelepels geraspte mierikswortel( kuhne ), 100 gr. gerookte zalmfilet, 4 bagels, 1/2 doosje daikonkers ( a 20 gr. ). Roomkaas met vork losmaken en mierikswortel erdoor mengen. zalmfile... bekijk recept »

Lasagna Met Zalm, Bechamelsaus En Parmezaanse

400 gr dunne lasagna bladen 200 gr gerookte zalm 50 gr gruyere of parmezaanse 30 gr boter 200 gr gekookte champignons3 dl bechamelsaus VOOR DE BECHAMELSAUS:100 gram boter 100 gram bloem 1/2 liter melk 1 ui tijm nootmuskaat zoutpeper. Boter een vuur... bekijk recept »

Zalm

1 of 2 zalmmotenca. 10 of 15 minuten (7 min.aan iedere kant ) laten grillen of smoren met viskruidenaf laten koelenbeeje citroensap. Al deze ingredienten door elkaar doen met de mayonaise/yoghurtdressing evt. met citroensap bekijk recept »

Komkommer Zalm Hapje

1 komkommer 200 gram gerookte zalm 1 groot stuk roombrie Wikkel de zalm om de plakjes brie heen en leg elk pakketje op een plakje komkommer. Zet dit eventueel vast met een coctailprikker. bekijk recept »

Rollade Van Gerookte Zalm Met Kruidenkaas

200 gr gerookte zalmplakjes 1 Boursinkaasje met verse kruiden Hetzelfde gewicht aan Ricotta kleine toastjes Meng beide kaassoorten grondig dooreen, en smeer het mengsel voorzichtig uit op het vlak zalm. Peper uit de molen. Leg aan een zijde het kebab... bekijk recept »

Lisdoornvarna Zalm-kaashoorntjes

240 gr. verse roomkaasbv. mon chou 250 ml. sour cream 1 eetl. mierikswortel (potje) 3 eetl. fijngeknipte bieslook 1 theel. suiker (zout) versgemalen peper 12 flinke plakjes gerookte zalm. Leg de plakjes zalm op een werkblad en verdeel de creme erover... bekijk recept »

Zalm Ragout Shii-take

verse zalm ragout van shii-take zalmeitjes dille pompoensaus balsamicoazijn De ragout van shii-take in het midden van het bordje schikken. Hierop de zalm. Rondom afwerken met de pompoensaus en balsamicoazijn. Het takje dille en de zalmeitjes gev... bekijk recept »

Pagina 82 van 100