1000 recepten met zalm
-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken) -3 eetlepels pesto -1 courgette -200 g kastanjechampignons -1 pakje gezeefde tomaten -1 teentje knoflook -200 ml creme fraiche -4 tomaten -150 g geraspte belegen kaas -1 pakje lasagnevell... bekijk recept »
- 100 gr bloem - 120 gr boter - 150 gr zalmsnippers (vers) - 3 dl visfond - 100 gr diepvries of verse doperwten - peper en zout - bloem - ei - paneermeel - 60 gr gelatine Maak een roux van bloem en boter en voeg de visfond toe en gaar de salpicon. Vo... bekijk recept »
Ingredienten 1 sjalotje 1 zakje verse dille 6 takjes peterselie zout (versgemalen) peper half bakje tuinkers rookdoos of rookoventje 2 stukken zalmfilets (200 a 250 g) Bereiding (20 minuten) Sjalotje pellen en snipperen. Kruiden kleinknippen... bekijk recept »
600 g zalmfiletsin 4 stukken sap van 1/2 citroen zoutversgemalen peper 1/4 tl gemberpoeder 1 venkelknolin dunne plakken 20 g boter in dunne vlokjes 2 dl visbouillon 2 dl droge witte wijn 3 el creme fraiche 1/2 - 1 tl dijon mosterd Zalm met c... bekijk recept »
- mals biefstukje +/- 400 gram - pakje gerookte zalm - zakje hollandaisesaus - boter / creme fraise - zak frites - boontjes (uit blik bv.) Biefstukje meteen heet dicht laten schroeien in de pan, daarna kun je het biefstukje evt. in een oven plaatsen ... bekijk recept »
500 gr verse zalmfilet zwarte peper en zout 1 limoen 3 el olijfolie 1/2 tl gemberpoeder stukje serehstengel 50 gr rucola 4 grote cocktailgarnalen takje dille Hak de zalm grof in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Snijd de helft v... bekijk recept »
Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus (4personen voorgerecht) - 12 asperges - 400 gr gerookte zalm Hollandaisesaus: - 3 eidooiers - 30 gr azijnwater - 4 gekneusde peperkorrels - 150 gr gesmolten boter - naar smaak citroensap - peper en zout ... bekijk recept »
Voor de zalm: 500 g gerookte zalmdille10 g zeezout5 sjalotjes1 eiwit Voor de scampi's: 1 kopje gezeefde bloem? flesje Bavaria2 el olijfolie2 eiwitten1 eidooierzout1 tl knoflook1 tl basilicumscheutje ketjap1 el visfond12 scampi's Voor de gepocheerde e... bekijk recept »
4 stukken zalmfilet van ongeveer 150 gram peper en zout boter Voor de Saus: 1 dl donker bier (niet zoet) 2? dl bouillon 6 el gehakte sjalot 50 gram boter De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met peper en zout bestrooien. Voor de saus... bekijk recept »
500 gr zalmfilet 1 el ahorn stroop of honing 2 el Dyon mosterd 2 tl versgemalen peper 2 el houtmot (adler en apple) Prepareer de rookoven volgens de beschrijving. Leg de zalm op het rooster met de velkant naar beneden. Zet het rook oven op het vu... bekijk recept »