815 recepten voor kikkererwten
1 uitgelekt blik kikkererwten (400 gr 2 teentjes knoflook 4 etl pijnboompitten 2 etl citroensap 5 etl olijfolie zoutcayennepeper Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Bereidingswijze Pureer de kikkererwten met de teentjes knoflookde pijn... bekijk recept »
1 blik kikkererwten (400 gr.). 1 blik tomatenblokjes (400 gr.). 1 ui. 2 teentjes knoflook. 1 eetlepel olijfolie. 200 gr. boerensoepgroenten. 1 bouillontablet. 2 eetlepels parmezaansekaas. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. pureer de helft me... bekijk recept »
250 g kikkererwten3 teentjes knoflooksap van ? citroen2 dl olijfolie2 takjes tijm1 takje rozemarijnzout en versgemalen zwarte peper2 tl sesamoliemilde paprikapoeder Bereidingswijze Week de kikkererwten 8 uur (1 nacht) in water. Kook de erwten ? 2 uur... bekijk recept »
-80 gr kikkererwtenuit blik of een nacht geweekt in water-sap van 2 citroenen -2 a 3 teentjes knoflookuitgeperst -zout -4 eetlepels tahin (sesampastate koop in Arabische winkels en ook natuurvoedingswinkels) eventueel wat chilipoederwat gemalen komij... bekijk recept »
250 gr kikkererwten,50 gr geplette tarwekorrels,2 sneetjes oud brood zonder korst,3 uitgeperste teentjes knoflook2 eetlepels fijngesneden peterselie,2 eetlepels citroensap,1 theel. komijn1theel. koriander,1/2 theel. chilipoeder,2 eieren8 eetlepels pa... bekijk recept »
1 blik kikkererwten 2 teentjes knoflook 1 theel. chilipoederzoutgehakte peterselie. Bereidingswijze Giet de kikkererwten afen hak zemet de knoflookchilipoeder en het zoutfijn in een keukenmachine tot het een puree is. Meng er op het laatst de gehakte... bekijk recept »
18 artisjokbodems,kikkererwten spread,100 gr geraspte parmezaan Hulpmiddelen Oven/grill HulpmiddelenOven/grill Voorbereiding Oven op grillstand zetten voorverwarmen. Bereidingswijze Artisjokbodems vullen met kikkererwten spread en bestrooien met de ... bekijk recept »
1 kop kikkererwtengekookt - 1/2 kop tahin - 3 knoflookteentjes - sap van 2 citroenen - 3-4 eetlepels water - zout en versgemalen zwarte peper - radijsjesom te dippen voor de garnering: 1 eetlepel olifolie - 1 eetlepel verse peterseliefijngehakt - 1/2... bekijk recept »
250 g kastanjechampignons 1 zakje verse italiaanse kruidenmix (20 g) 2 blikken kikkererwten (à 400 g, bonduelle) 2 eetlepels olijfolie 1/2 duobakje gerookte spekblokjes (à 300g) 1 zak preisoepgroenten (300 g) 2 eetlepels tomatenpuree 2 groente- of kr... bekijk recept »
1 blikje kikkererwten0.5 kl gerookt paprikapoeder0.5 kl cayennepeper1 teen knoflook (geperst)50 ml olijfoliezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, de knoflook en de olijfolie. Kruid naar smaak met zout. ... bekijk recept »