Verwarm in een pan 2 a 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes, voeg de uien toe en laat meefruiten. Doe er de champignons bij, laat zachtjes meebakken en blijf roeren totdat de ingredienten gaar zijn. Maak de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg dit toe aan het groentehammengsel en laat even aan de kook komen. Voeg er dan de stukjes blauwschimmelkaas aan toe en laat al roerende zachtjes smelten. Breng met wat peper en Provencaalse kruiden op smaak. Voeg een scheutje witte wijn aan de saus toe, schep er voorzichtig de beetgare broccoli door en laat even meewarmen. Neem daarna direct de pan van de warmtebron.
Pastasaus Met Blauwe Schimmelkaas is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)