1 Verhit de helft van de olie in een pan, strooi er de oregano bij en laat 2 minuten sudderen. Bak de plakken courgette goudbruin in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Breng de gevogeltebouillon en de melk aan de kook. Fruit de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in de rest van de olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Schenk er de hete vloeistof bij. Kruid met de tijm, p&z. Dek af en laat 25 minuten zacht koken. Voeg van het vuur af, de parmezaan en de eierdooiers aan de gare rijst toe.
3 Verwarm de oven voor op 200?C. Schik de plakjes tomaat op de bodem en daarop de courgette (zodat ze over de rand heen hangen). Vul de vorm met het rijstmengsel.
4 Bedek met de overhangende plakjes courgette. Zet de vorm in een braadslee en vul die voor 3/4 met heet water. Zet alles ongeveer 40 minuten in de oven.
Rijsttaart Met Courgette En Tomaat is een recept van Smulweb.nl