1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 min. net gaar.
2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 min. in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af. Laat in een vergiet goed uitlekken. Vet de taartvorm in en schep het in de taartvorm.
3 Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Snipper de ui. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 min. tot de ui begint te kleuren. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk in de vorm en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart 30-40 min in de oven.
Aardappel-broccolitaart is een recept van Albert Heijn