Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook in een pan met een beetje water en zout de bloemkoolroosjes 5 minuten. Laat ze uitlekken, maar vang het kookvocht. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in. Bak de spekblokjes uit, voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg dan de tomaten toe en bak deze even mee. Leg de helft van de bloemkoolroosje in de ovenschaal, strooi er een klein beetje kaas over, leg er lasagnebladen over, dan de helft van het ui tomaten mengsel, strooi er een beetje peper en zout over, dan de lasagnebladen, dan de rest van de bloemkoolroosjes, wat geraspte kaas, lasagnebladen, de rest van het ui tomaat mengsel, wat peper en zout en dan weer lasagne bladen. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg beetje voor beetje het kooknat en de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan de geraspte kaas, wat peper en zout door. Schenk de saus over de lasagne. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.