Roodbaars met zurkelvulling op een groentebedje

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De worteltjes, raapjes en courgettes schoonmaken en in lange repen snijden. De groenten stomen (of blancheren) tot ze zacht worden (ongeveer 4 min. voor de worteltjes, ± 6 minuten voor de raapjes en courgettes), laten schrikken onder koud water, droogdeppen en apart bewaren. Voor de vulling: de zurkel en waterkers stomen. De gemalen noten, broodkruim en eiwitten eronder mengen en kruiden. De vulling over twee roodbaarsfilets verdelen en de twee overige filets erop leggen. De gevulde roodbaarsfilets instrijken met 1 eetlepel mosterd, omwikkelen met de groentereepjes en in aluminiumfolie verpakken. Deze twee pakjes ± 15 minuten in de oven (180°C) zetten. Voor de saus: enkele groentereepjes mixen en op een zacht vuur inkoken. De plattekaas, 1 eetlepel mosterd en wat kookvocht uit de pakjes eronder mengen. Kruiden naar smaak. Een sausspiegel op de voorverwarmde borden gieten. De gevulde roodbaarsfilets middendoor snijden en erop schikken.

Roodbaars met zurkelvulling op een groentebedje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

St.-Jacobsschelp op een groentebedje
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische Vis Op Een Groentebedje
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Op Een Groentebedje Met Spekjes Uit De Oven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwaardvis op een groentebedje
0 min
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Roodbaars met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept