De dag voordien Zet de kekererwten een nacht in de week in koud water. De dag zelf Snij de stelen van de artisjokken, verwijder de harde buitenste blaadjes en snij de artisjokken in vieren. Leg ze in water met het sap van de citroen. Haal de boontjes af en dompel ze 5 minuten in kokend water. Giet de bonen af en haal de zaden uit de peulen. Pel de uien en snipper ze fijn. Snij het vlees in stukken en verwijder het vet. Snij de gekonfijte citroenen in stukken. Verhit 1 eetlepel olie in een tajineschotel of een braadpan en bak het vlees mooi bruin. Haal het vlees uit de pot en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg. Verhit de rest van de olie en fruit de uien goudbruin. Doe er het vlees bij, samen met de artisjokken, de gekonfijte citroen en een groot glas water. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de uitgelekte kekererwten bij en de bonen. Los de saffraan op een glas warm water en giet dit erbij. Roer alles goed dooreen en lat nog eens 20 tot 25 minuten pruttelen. Breng voor het opdienen eventueel op smaak met zout en peper. Die op in de tajineschotel als je er een hebt. Je kunt natuurlijk ook de braadpan op tafel zetten. Je kunt ook diepgevroren tuinbonen gebruiken, meteen een pak minder werk. recept van Paule Neyrat
Tajine van lamsvlees met tuinbonen is een recept van Jerryke's Cuisine