Snij het varkenshaasje in 4 stukken. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten). Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas smelt. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met maizena express. Voor de liefhebbers: u kan aan de bereiding gestoofde champignons toevoegen. Reactie van Hugo: hallootje, ik heb je recept varkenshaasje met abdijbier geprobeerd met champignons, maar met een paar extra toevoegingen, basilicum en een paar teentjes look bij de saus, gegeten met een slaatje en kroketjes,het was heerlijk, we hebben genoten groetjes hugo en joke
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier is een recept van Jerryke's Cuisine