Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het varkenshaasje in 4 stukken. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten). Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas smelt. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met maizena express. Voor de liefhebbers: u kan aan de bereiding gestoofde champignons toevoegen. Reactie van Hugo: hallootje, ik heb je recept varkenshaasje met abdijbier geprobeerd met champignons, maar met een paar extra toevoegingen, basilicum en een paar teentjes look bij de saus, gegeten met een slaatje en kroketjes,het was heerlijk, we hebben genoten groetjes hugo en joke

Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

varkenshaasje in abdijbier
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Achels abdijbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees In Abdijbier
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept