Meloensoep met citroen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de meloenen doormidden en verwijder de pitjes. Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit het vruchtvlees van één meloen. Besprenkel met het sap van een van de citroenen en met de siroop. Doe er de kruidnagels bij. Meng goed. Zet meteen in een bord in de diepvriezer. Hol de andere meloen gewoon uit en doe het vruchtvlees in de mixer. Doe er het sap bij van de tweede citroen. Meng voorzichtig. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Zet deze bereiding in de koelkast tot net voor het opdienen. Verdeel dan de meloenpuree over de diepe borden of giet ze in een diepe schotel. Doe de ijsgekoelde meloenballetjes en het versnipperde basilicum erbij. Dit is een recept van Paule Neyrat

Meloensoep met citroen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige meloensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept