Wilde spinazie met gebakken kabeljauwfilets

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- **spinazie:** - Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet. Olijfolie in pan doen, warm laten worden, wilde spinazie toevoegen, knoflook en zout, 1 minuut de spinazie aanzetten, daarna uit pan nemen en op bord leggen.
- **kabeljauw:** - Kabeljauw met huid bakken in pan met olijfolie ca 1.1/2 minuut. Licht bruin aan beide kanten, licht zouten. Kabeljauw op spinazie leggen.
- **Vis velout?:** - 300 gram visgraten in pan leggen. Ca 3 liter koud water aan de kook brengen. 20 Minuten laten trekken, niet langer !!! anders wordt de vis velout? tranig. Vis velout? passeren door een zeef, daarna laten inkoken tot 1/3 van de massa.
- Hierna 150 gram roomboter in blokjes snijden en toevoegen, gelijkmatig met garde roeren, liason toevoegen. 150 gram liason op smaak brengen met wat zout. Licht afbinden met aardappelmeel met water.
- De vis velout? langs de vis draperen, visfleurons op bord leggen met een partje citroen.
- Op de vis een takje peterselie leggen (of kervel).

Wilde spinazie met gebakken kabeljauwfilets is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Gebakken aubergines à la Méditerranée
30 min-
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoenhutspot met kabeljauw
30 min-
Bekijk recept

Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept