Pel de knoflook en hak hem fijn. Doe hem samen met de olijfolie en de geraspte gember in een diepe kom en meng goed. Snij het kippenvlees in reepjes en schep het door de marinade. Laar 15 minuten marineren. Was en schil de courgettes in de lengte. Sla telkens één baan over, zodat u afwisselend een groene en een witte strook krijgt. Snij de courgettes in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Kook ze 3 tot 4 minuten in water met wat zout. Giet het water af en spoel de courgettes onder koud stromend water. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Doe de courgette samen met de tomaat in een slakom. Bak de kippenreepjes met hun marinade kort in een pan. Breng op smaak met zout en peper. Doe het kippenvlees en de marinade in de kom met de groenten. Meng alles dooreen. Pers de citroen uit. Vermeng het sap met de koriander en de honing. Giet het sausje over de salade en roer alles dooreen. Dien heel koel op.