Zeekreeft met zachte curry

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kreeften van kop naar staart in twee en hak de scharen open. Haal het vlees uit de scharen en de staart. Plet het karkas (de kop inbegrepen). Snij de prei en de selder in fijne reepjes en laat ze smelten in wat boter. Voeg er het karkas van de kreeften bij en overgiet met de visfumet en wat water tot alles onderstaat. Laat 20 minuten zachtjes koken zonder deksel. Zeef de fumet, breng op smaak met de curry en laat nog 5 minuten inkoken. Snij het kreeftenvlees in grote stukken en hou de hele scharen apart. Leg de stukken kreeft net vóór het opdienen even in de fumet, haal ze eruit met een schuimspaan en verdeel ze over vier diepe borden. Giet de room in de fumet, breng op smaak en warm heel snel op. Nappeer de saus over de kreeft, versier met verse koriander en serveer onmiddellijk met gekookte rijst.

Zeekreeft met zachte curry is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koninginne Kreeftje
10-20 min -
Bekijk recept
Boter recepten - samengestelde boters - Recept voor Kreefteboter
Bekijk recept
Hartige Sausen (Amerikaanse Saus)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cacciucco Alla Livornese
20-30 min -
Bekijk recept