Bestrijk een bvakplaat met boter of olie en bedek deze met papier. Bestrijk het papier met boter of olie. Doe boter en suiker in een middelgrote pan met een dikke bodem. Roer de massa boven een laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur. Voeg bloem, cornflakes, kersen en schillenmix aan het mengsel toe. Roer het mengsel met een houten lepel tot alles goed is vermengd. Schenk met behulp van een theelepel kleine porties uit de massa en leg ze in bergjes op de bakplaat, met voldoende tussenruimte. Laat het geheel tien minuten in de oven bros en lichtbruin worden. Daarna op de bsakplaat laten afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Laat het geheel iets afkoelen. Bestrijk de onderkant van de florentijnen met behulp van een spatel met chocolade en laat ze omgekeerd op het rooster opstijven. In een afgesloten trommel op een koele droge plaats 2 weken houdbaar.
Florentijnse Chocolaatjes is een recept van Smulweb.nl