1Kruid het vlees met peper en zout, bestrijk het met olijfolie en bak het kort rondom aan in een braadschotel.Leg er de laurier en de rozemarijn bij. Snij het knoflookbolletje in kwartjes. Leg ze, op het snijvlak, rond het gebraad.Schenk er de lamsfond bij en zet, onafgedekt, 20 minuten in het midden van de op 220?C voorverwarmde oven.
2 Doe er de wijn bij en zet, dit keer afgedekt, nog 75 minuten in de oven op 200?C.Bestrijk de bout met de mosterd. Laat nog een kwartiertje bijkleuren in de oven op 200?C. Hou het gebraad warm onder aluminiumfolie. Schenk het braadvocht door een zeefje in een pannetje, druk de knoflook goed uit. Kruid de saus naar smaak bij met peper en zout. Lekker met ratatouille en gekookte aardappelen of rijst.Smaaktip Als u verse, jonge knoflook gebruikt, kunt u gerust 2 bolletjes nemen, want die is veel milder.
Lamsbout Met Graantjesmosterd. is een recept van Smulweb.nl