Zet de aardappels op en kook ze gaar. Ondertussen doe je het gehakt in een grote Anti-aanbakpan (of in een wok). Zet het op een laag vuur zodat het eigen vet loslaat (dus geen boter of olie in de pan doen). Breek het gehakt regelmatig met een houten lepel. Als er voldoende vet is uitgelopen zet het vuur dan hoog en laat het bruin worden. Haal het gehakt uit de pan en doe het in een schaal. Doe wat boter of olie in de pan en bak de uien (met eventueel de bruine suiker) tot ze glazig zijn. Bak op het laatst de knoflook even mee. Voeg dan de gesneden prei en als je hebt verse selderij toe, als dat goed vermengd is voeg je de champignons en de spitskool toe, even goed doorbakken. Doe het gehakt, peper, zout, gedroogde kruiden, kerrie, ketchup en ketjap erbij. Proef of er voldoende kruiden inzitten, voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe. Maak aardappelpuree en voeg eventueel nog een scheutje melk (of room) toe. Roer alles goed door elkaar en doe het in de ingevette ovenschaal. Als je wat puree apart hebt gehouden strijk je het uit over de schaal. Strooi er de geraspte kaas over. Bak in de oven voor ongeveer 20- 25 minuten
Ovenschotel A La Louise is een recept van Smulweb.nl