Eendenborst Met Oosters Accent

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een marinade van 100ml japanse sojasaus 100ml sake 1 forse knoflook teen ca 2,5 cm geraspte gemberwortel 1 eetl sechuan peper gekneusd 2 eetl sesam olie 2 eetl sinaasappelsiroop Leg de filets in de marinade, dek ze af en keer ze na ca 1? uur om. In totaal moet het vlees minstens 3 uur marineren. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en doe de marinade door een fijne zeef. Verhit olie in een koekenpan en bak de filets in ca 5 minuten (als biefstuk) aan 2 kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Deglaceer de pan met een forse scheut sake. Doe de gezeefde marinade erbij en laat even wat inkoken. Snijd ondertussen de filets in mooie plakjes. Maak de saus op smaak met zoete rode chilisaus en sinaasappel siroop. Giet 3/4 van de saus door een zeefje in een schaaltje. Leg de plakje vlees per portie even in de overgebleven saus terug.

Eendenborst Met Oosters Accent is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse ontbijtsalade
Bekijk recept
Kleurrijke paasgehaktballetjes met mosterdmayonaise
30 min-
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept