Maak een marinade van 100ml japanse sojasaus 100ml sake 1 forse knoflook teen ca 2,5 cm geraspte gemberwortel 1 eetl sechuan peper gekneusd 2 eetl sesam olie 2 eetl sinaasappelsiroop Leg de filets in de marinade, dek ze af en keer ze na ca 1? uur om. In totaal moet het vlees minstens 3 uur marineren. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en doe de marinade door een fijne zeef. Verhit olie in een koekenpan en bak de filets in ca 5 minuten (als biefstuk) aan 2 kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Deglaceer de pan met een forse scheut sake. Doe de gezeefde marinade erbij en laat even wat inkoken. Snijd ondertussen de filets in mooie plakjes. Maak de saus op smaak met zoete rode chilisaus en sinaasappel siroop. Giet 3/4 van de saus door een zeefje in een schaaltje. Leg de plakje vlees per portie even in de overgebleven saus terug.
Eendenborst Met Oosters Accent is een recept van Smulweb.nl